«Το να βρίσκεστε στην φύση ή οπουδήποτε έξω, όπου υπάρχει καθαρός αέρας έχει πολλά οφέλη για την συνολική σας ευημερία» αναφέρει η κλινική ψυχολόγος Aura Priscel De Los Santos. Η θάλασσα είναι ένα από αυτά τα μέρη που τονώνουν την διάθεση και την το αίσθημα ευεξίας, ακόμα κι αν σας ενοχλεί η άμμος που κολλά στα πόδια σας.

Που οφείλεται η θεραπευτική δράση της θάλασσας;

Σας βοηθά να αποσυνδεθείτε

«Το να βρίσκεστε έξω και ειδικά στην θάλασσα προσδίδει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας. Μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα, να χαλαρώσετε κοιτάζοντας τα χρώματα του φυσικού τοπίου και να πάρετε μια βαθιά ανάσα μακριά από όλα όσα σας αγχώνουν και σας δημιουργούν ένταση» επισημαίνει η δρ. Aura Priscel De Los Santos.

Πάρτε το αγαπημένο σας βιβλίο ή τα ακουστικά σας και καθίστε για λίγο στην θάλασσα. Για να νιώσετε γειωμένοι και να απολαύσετε την χαλαρωτική εμπειρία στο έπακρο, δοκιμάστε να βυθίσετε τα πόδια σας στην άμμο.

Ακόμα και είκοσι λεπτά είναι αρκετά για να αλλάξετε παραστάσεις και να δείτε την καθημερινότητά σας με άλλα μάτια.

Σας βάζει σε mood διακοπών

Έχετε παρατηρήσει ότι λίγο πριν να φύγετε για διακοπές ότι σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να «χαλάσει» την διάθεσή σας; Αυτή είναι και η επίδραση της θάλασσας στον εγκέφαλό μας.

Σύμφωνα με την δρ. Aura Priscel De Los Santos, δεδομένου ότι η θάλασσα σχετίζεται με την ξεκούραση και τη συνολική γαλήνη και ηρεμία, ακόμα και μια μικρή επίσκεψη σε κάποια παραλία είναι αρκετή για να μας επαναφέρει στο mood των καλοκαιρινών διακοπών.

Συμβάλλει στην ψυχική επαναφορά

Μιας και η θάλασσα δημιουργεί όλα τα παραπάνω θετικά συναισθήματα είναι μόνο λογικό όταν μας βοηθά να κάνουμε το απαραίτητο ψυχικό «reset», την πολύτιμη δηλαδή επαναφορά από την κακή στην καλύτερη διάθεση, που αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για να προσπεράσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.