Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν «μαγικές» τροφές που θα μας αδυνατίσουν από την πρώτη μπουκιά. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές και θρεπτικά συστατικά που σίγουρα μπορούν να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους περισσότερο από άλλα. Μία από αυτές είναι το πλιγούρι βρώμης, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί το ιδανικό ισορροπημένο πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Πλιγούρι βρώμης με σπόρους Chia

Το πλιγούρι βρώμης έχει συσχετιστεί από καιρό με βελτιωμένη υγεία, όπως μείωση της χοληστερόλης και καλύτερο σάκχαρο στο αίμα. Ωστόσο, το πλιγούρι είναι ένας σύνθετος υδατάνθρακας.

Ενώ οι φυτικές ίνες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως στο πλιγούρι βρώμης είναι καλά για την υγεία της καρδιάς, υπάρχουν ορισμένοι σπόροι που εάν τους προσθέσουμε μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε περισσότερα κιλά πιο γρήγορα.

Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Ενώ το πλιγούρι βρώμης από μόνο του είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, στερείται αυτών των θρεπτικών συστατικών.

Οι σπόροι Chia προσφέρουν μια μικρή ενίσχυση πρωτεΐνης, καλά λιπαρά αλλά και μια ισχυρή δόση φυτικών ινών για περισσότερη πληρότητα και ικανοποίηση, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας.

Πρωτεΐνη για ενέργεια

Μία μερίδα σπόρων chia παρέχει πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης. Σε συνδυασμό με τα έξι γραμμάρια πρωτεΐνης στο πλιγούρι βρώμης, αυτό σχεδόν διπλασιάζει τη συνολική ποσότητα πρωτεΐνης στο πρωινό σας.

Περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό εξασφαλίζει καλύτερο σάκχαρο στο αίμα, σταθερά επίπεδα ενέργειας και μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καλά λιπαρά για πληρότητα

Οι σπόροι Chia περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 είναι γνωστό ότι έχουν βελτιωμένη επίδραση στη μεταβολική υγεία. Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, τα λιπαρά στους σπόρους chia μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ικανοποίηση και το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, χάνετε κιλά και μειώνετε τα επίπεδα λίπους χωρίς να πεινάτε.

Φυτικές ίνες για αποτελέσματα διαρκείας

Γνωρίζουμε ότι οι δίαιτες πλούσιες σε φυτικές ίνες συνδέονται στενά με τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Οι σπόροι Chia προσφέρουν 10 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα δύο κουταλιών της σούπας.

Μπορείτε να φτιάξετε πλιγούρι βρώμης προσθέτοντας τους σπόρους chia, αφήνοντάς το όλο το βράδυ στο ψυγείο για να απορροφήσουν την υγρασία. Η συνοχή είναι τέλεια, και το πρωί έχετε ένα έτοιμο πρωινό που μπορείτε να καταναλώσετε άμεσα.