Ενώ η περίοδος αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία, τείνει να προκαλεί πόνο στο στομάχι, την πλάτη αλλά και τους μηρούς στις περισσότερες γυναίκες. Αυτός ο πόνος είναι ιατρικά γνωστός ως δυσμηνόρροια και τα πιο τυπικά της συμπτώματα της περιόδου μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, φούσκωμα, πονοκεφάλους και έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, τη διάθεσή σας, ακόμα και την λειτουργία του εντέρου.

Ναυτία περιόδου

Αν μόλις ξεκινήσει η περίοδός σας αισθανθείτε ναυτία ή κατά την διάρκεια αυτής, οι ειδικοί προτείνουν να ελέγξετε τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού σας. Επίσης είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που δεν επιβαρύνουν το στομάχι σας.

Εάν παίρνετε ιβουπροφαίνη για ανακούφιση από τον πόνο, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μειώσετε τη δόση σας εάν το στομάχι σας είναι αναστατωμένο.

Πόνος στις αρθρώσεις, δυσκαμψία και ενόχληση

Υπάρχουν υποδοχείς οιστρογόνων στους μύες και τους χόνδρους, μας εξηγούν οι ειδικοί, επομένως οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας μπορούν να επηρεάσουν τους μύες και τα οστά σας.

Μελέτες δείχνουν ότι τα οιστρογόνα συνδέονται με το αίσθημα του πόνου και οι πτώσεις των οιστρογόνων δείχνουν χαμηλότερη ανοχή. Αυτό σημαίνει ότι όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων σας πέφτουν κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, μπορείτε να αισθανθείτε πιο έντονα τον πόνο.

Κράμπες

Γενικά, οι κράμπες περιόδου εμφανίζονται λόγω της συστολής των μυών στο σώμα σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να εντείνουν την ενόχληση που αισθάνεστε, σύμφωνα με τους ειδικούς όπως το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η υπέρβολική κατανάλωση καφεΐνης αλλά και το στρες.