Δεν είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι διαφορετικοί ταξιδιώτες έχουν διαφορετικά πράγματα να πουν για τον ίδιο προορισμό; Δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για όλα τα ταξίδια, καθώς είναι μια υποκειμενική εμπειρία, και έτσι η ιδέα κάθε ταξιδιώτη για τέλειες διακοπές ποικίλλει. Η ταξιδιωτική σας προσωπικότητα, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο αναγνωρίζετε τον εαυτό σας ως ταξιδιώτη, καθορίζει τις ανάγκες των διακοπών σας και κατ’ επέκταση τον προορισμό του ταξιδιού σας.

Ενώ ορισμένοι ταξιδιώτες βρίσκονται σε μια αποστολή αναζήτησης ψυχής, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και κάποιοι άλλοι για τους οποίους η περιπέτεια είναι το κίνητρο του ταξιδιού. Δείτε τους πιο συνηθισμένους τύπους ταξιδιωτικής προσωπικότητας και βρείτε τον δικό σας.

5 τύποι ταξιδιωτικών προσωπικοτήτων – Ποιος είναι ο δικός σας

*Εναλλακτικός

Οι άνθρωποι με αυτή την ταξιδιωτική προσωπικότητα ταξιδεύουν όχι για να ανακαλύψουν τον κόσμο, αλλά τον εαυτό τους. Το ταξίδι για αυτούς είναι μια εμπειρία μεταμόρφωσης, ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης, ένα μέσο για να βρουν τον εαυτό τους και τον σκοπό αυτής της ζωής. Αναζητούν παρηγοριά και εσωτερική γαλήνη, βλέπουν τη ζωή μέσα από το πρίσμα της πνευματικότητας και αναζητούν νέες εμπειρίες που τους διδάσκουν νέα μαθήματα.

Όσοι βρίσκονται σε αποστολή αναζήτησης της ψυχής τους, ταξιδεύουν συχνά μόνοι τους σε απόμερα και γαλήνια μέρη, ώστε να δίνουν στον εαυτό τους ελευθερία και χρόνο για αυτοστοχασμό. Ταξιδεύουν με αργό ρυθμό, περνώντας συνήθως περισσότερο χρόνο στον προορισμό τους από τους τυπικούς ταξιδιώτες.

*Χαλαρός

Από τη μια πλευρά, υπάρχουν οι αστοί που ανυπομονούν να ξεφύγουν από τη φασαρία των πόλεων, και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να ταξιδεύουν σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Μπανγκόκ, το Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Δελχί κ.λπ. – οπότε δεν χρειάζεται να παραιτηθούν από τις ανέσεις μιας σύγχρονης μητρόπολης.

Αυτός ο τύπος ταξιδιωτικής προσωπικότητας λατρεύει την ιδέα της «ζωής στις μεγάλες πόλεις». Λατρεύουν τα πάντα σχετικά με τις λαμπερές πόλεις – τους ουρανοξύστες, τα λαμπερά φώτα, τους πολυσύχναστους δρόμους, τα μοντέρνα εστιατόρια, την κουλτούρα των αγορών, τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, τη μεγάλη ποικιλία ψυχαγωγίας και τις μυριάδες εγκαταστάσεις αναψυχής που προσφέρουν αυτές οι «μεγάλες» πόλεις.

*Εξερευνητής

Το πρωταρχικό κίνητρο του ταξιδιού για τους εξερευνητές είναι να βυθιστούν στην πολιτιστική εμπειρία ενός τόπου. Δεν περιορίζουν το ταξίδι τους στην επίσκεψη στα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Αντίθετα, σκοπεύουν να ζήσουν ένα μέρος σαν ντόπιοι. Η ιδέα τους είναι να ανακαλύψουν την πραγματική καρδιά μιας χώρας, ανακαλύπτοντας τους κατοίκους της.

Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου, οι παραδόσεις, οι γλώσσες, τα φεστιβάλ, η τέχνη και η αρχιτεκτονική του, ενδιαφέρουν αυτό τον τύπο ταξιδιωτικής προσωπικότητας. Τους αρέσει να αλληλεπιδρούν με τους ντόπιους (συχνά αναζητούν την καθοδήγησή τους για το τι να δουν και να κάνουν), να γεύονται τοπικά πιάτα, να ψωνίζουν στις τοπικές αγορές και να κυκλοφορούν σαν ντόπιοι.

*Λάτρης της περιπέτειας

Όσοι αναζητούν την περιπέτεια ζουν σύμφωνα με το ρητό «Η ζωή είναι είτε μια τολμηρή περιπέτεια είτε τίποτα». Λαχταρούν διαφορετικές εμπειρίες. Οι περιπέτειες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους ενθουσιάζουν περισσότερο! Θέλουν να κάνουν πεζοπορία στα ψηλότερα βουνά, να βουτήξουν σε βαθιές θάλασσες, να κάνουν αλεξίπτωτο από μεγάλο υψόμετρο, να πηδήξουν από έναν γκρεμό, να διασχίσουν τα άγρια ​​ορμητικά νερά σε μια σχεδία και ο παράγοντας κινδύνου που εμπλέκεται σε αυτά τα αθλήματα περιπέτειας είναι αυτό που δέχονται εύκολα ως πρόκληση. Σύμφωνα με αυτούς τους τολμηρούς, όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκίνηση! Αυτοί οι λάτρεις της περιπέτειας απολαμβάνουν την κατάκτηση προκλήσεων και την αίσθηση του επιτεύγματος που αποκτούν από αυτό.

*Τυπικός ταξιδιώτης

Λέγοντας τυπικούς ταξιδιώτες, εννοούμε ταξιδιώτες που τους αρέσει τα ταξίδια τους να είναι οργανωμένα και καλά προγραμματισμένα. Ένα ταξιδιωτικό δρομολόγιο τους κάνει να νιώθουν σίγουροι ότι το ταξίδι τους εξελίσσεται ομαλά. Στην πραγματικότητα, προγραμματίζουν το ταξίδι τους σε ένα T εκ των προτέρων και στη συνέχεια προχωρούν για να κλείσουν διεθνή αεροπορικά εισιτήρια. Ορκίζονται στους ξεναγούς και στους χάρτες των πόλεων, επισκέπτονται όλα τα τουριστικά μέρη για τα οποία είναι γνωστός ο προορισμός τους και επιδίδονται σε τυπικές τουριστικές δραστηριότητες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται ένα μέρος για πρώτη φορά συνήθως εμπίπτουν σε αυτό τον τύπο ταξιδιωτικής προσωπικότητας.