Στο τέλος μιας δύσκολης μέρας – ή και στην μέση της – οι περισσότεροι οραματίζονται την θαλπωρή του κρεβατιού τους και την ένδοξη στιγμή του ύπνου. Ωστόσο, την στιγμή που θα ακουμπήσουν το μαξιλάρι τους μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι υποχρεώσεις και η ένταση της ημέρας «κλέβουν» τις πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης, αφήνοντάς τους να στριφογυρίζουν όλο το βράδυ και τελικά να μην μπορούν να ξυπνήσουν το επόμενο πρωί. Αν βλέπετε τον εαυτό σας σε αυτήν την κατηγορία, τότε υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να καταφέρετε να ξυπνήσετε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

Θέλετε να ξυπνάτε ξεκούραστοι; Πείτε όχι στο drockling

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια λέξη που περιγράφει την συνήθεια που οι περισσότεροι έχουμε να «πατάμε» ξανά και ξανά το κουμπί της αναβολής όταν χτυπά το ξυπνητήρι; Λέγεται drockling και μπορεί να προκαλέσει «όλεθρο» στην πρωινή σας ρουτίνα, όπως λένε οι ειδικοί.

Αυτή η συνήθεια μπορεί να «μπερδέψει» το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας και έτσι είναι δύσκολο να ξυπνήσετε ανανεωμένοι. Όταν τελικά σηκωθείτε από το κρεβάτι, είναι πιο πιθανό να είστε νευριασμένοι και ευερέθιστοι. Για αυτό δοκιμάστε μόλις ακούσετε το ξυπνητήρι σας, να βάλετε λίγη μουσική και να σηκωθείτε.

Αφήστε το κινητό στην άκρη

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, το να πιάσετε το κινητό σας μόλις ξυπνήσετε μπορεί να «εκτροχιάσει» την ημέρα μπροστά σας. Το να ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα email μπορεί να σας στερήσει πολύτιμο χρόνο από την πρωινή σας ρουτίνα, αναγκάζοντάς σας να ετοιμαστείτε βιαστικά και να μην ξεκινήσετε ήρεμα την ημέρα σας.

Δοκιμάστε να αφιερώσετε αυτά τα λεπτά σε ήπιες διατάσεις ή σε λίγα λεπτά διαλογισμού, που θα σας προετοιμάσουν για την ημέρα που έρχεται.

Ρίξτε (λίγο) φως στο ζήτημα

Έχετε παρατηρήσει ότι δυσκολεύεστε περισσότερο να σηκωθείτε τις βροχερές μουντές ημέρες του φθινοπώρου; Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το σώμα σας χρειάζεται φυσικό φως για να επαναφέρει το εσωτερικό του ρολόι. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν ανάψετε ένα φως, είναι πιο πιθανό να αργήσετε αν σηκωθείτε.

Θα ξεκινήσετε τη μέρα σας πιο γρήγορα αν ανάψετε τα φώτα ή απλώς τραβήξετε τις κουρτίνες, επιτρέποντας στο φως να σας ανανεώσει.

Τραβήξτε τα… μαλλιά σας

Αν απλά δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, τραβήξτε τα μαλλιά σας. Το απαλό τράβηγμα των μαλλιών σας, όχι μόνο σας δίνει την ώθηση για να ανοίξετε τα μάτια σας αλλά συμβάλλει επίσης, όπως λένε οι ειδικοί, στην τόνωση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Φυσικά, αν δοκιμάσετε τελικά αυτήν τη συμβουλή, μην υπερβάλλετε.