Πριν από 37 χρόνια ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως ο Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

.

Μία διεθνής εκστρατεία με στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση και έγκαιρη αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού όσο και την συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο! Μελέτες υποστηρίζουν ότι η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου το μαστού σχετίζεται όχι μόνο με γενετικούς παράγοντες (κληρονομικότητα, γονιδιακές μεταλλάξεις κ.ά.) αλλά και με αλλαγές του τρόπου ζωής, στρες, κακή διατροφή και έλλειψη σωματικής άσκησης. Η εξέλιξη της επιστήμης καθημερινά μας αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός της πρόληψης και των νέων θεραπειών μπορεί να σώσει ζωές! 

Εσύ έκανες τον ετήσιο έλεγχο σου;

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%!  Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αναφέρει ότι ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος στο γυναικείο πληθυσμό είναι καλό να ξεκινά στην ηλικία των 40 ετών, σε περίπτωση που δεν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Βέβαια και πριν την ηλικία των 40 ετών, μπορείς με μία απλή κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό ή ένα υπερηχογράφημα να ελέγξεις την υγεία του μαστού εύκολα και γρήγορα!

Τι είναι η αυτό-εξέταση μαστού;

Είναι η πιο απλή και ταυτόχρονα η πιο σημαντική εξέταση που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει μία φορά το μήνα μετά τα 18 της χρόνια. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται κατά την αρχή της εμμήνου ρύσεως και βοηθά τη γυναίκα να εξοικειωθεί με το στήθος της και να είναι σε θέση να αντιληφθεί οποιαδήποτε αλλαγή. Κάνε λοιπόν και εσύ ένα δώρο στον εαυτό σου!

Διατροφή & Συστηματική άσκηση

Η διατροφή και η ελλιπής άσκηση θεωρείται ως κάποιο βαθμό υπεύθυνη για ένα σημαντικό ποσοστό εμφάνισης καρκίνου. Όμως από μόνα τους δεν αποτελούν ούτε την αιτία αλλά ούτε και  τη θεραπεία της νόσου. Μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και μειωμένη σε κορεσμένα και trans λιπαρά σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση είναι σημαντικά τόσο για τη διατήρηση του βάρους όσο και της υγείας του οργανισμού μας.

.

 DIM -100 Ένας πολύτιμος σύμμαχος στη καθημερινή πρόληψη για τη διατήρηση της υγείας!

Οι φυτικές ινδόλες όπως η ινδόλη-3-καρβινόλη (IC3) και τα παράγωγα της αποτελούν τα προϊόντα διάσπασης των γλυκοζινολικών ενώσεων  που περιέχονται στα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο κ.α. Με την κατανάλωση των παραπάνω λαχανικών, οι φυτικές  ινδόλες  μεταβολίζονται σε δραστικότερα μόρια, με βασικότερη βίο-ενεργή ουσία το διινδολυμεθάνιο (DIM), το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς καθημερινά και σε διεθνές επίπεδο τεκμηριώνεται ο πολύ σημαντικός του ρόλος στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ωστόσο, η καθημερινή διατροφή συνήθως δεν εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες DIM και η προσθήκη ενός συμπληρώματος διατροφής θα βοηθούσε ώστε να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε αυτό το πολύ σημαντικό συστατικό.

Πολλές δημοσιευμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι το DIM αποτελεί μία ασφαλή δραστική ουσία που παρέχει πολύτιμη αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό και παράλληλα, πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

  • Διατηρεί τα φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών & Συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όταν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ οιστρογόνων και τεστοστερόνης τότε αυτό όχι μόνο μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση αλλά και τον μεταβολισμό, την υγεία του μαστού και του προστάτη και την διαδικασία της κυτταρικής γήρανσης. Το διινδολυμεθάνιο (DIM) της Olympian Labs υποστηρίζει τη δραστηριότητα συγκεκριμένων ενζύμων που σχετίζονται με τον μεταβολισμό των οιστρογόνων και συμβάλλει θετικά τόσο στην υγεία του μαστού όσο και στα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (ΡΜS).

  • Βελτιώνει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και στη διατήρηση της φυσιολογικής μυϊκής μάζας.

Δεδομένου ότι τα οιστρογόνα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της συσσώρευσης του λίπους, το διινδολυμεθάνιο (DIM), μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, διεγείρει τη διάσπαση του λίπους και αναστέλλει το σχηματισμό των λιποκυττάρων.

 

To DIM έχει μελετηθεί στην πρόληψη, αναστολή και αναστροφή της προόδου του καρκίνου και πολλές πλέον μελέτες τεκμηριώνουν ότι διαθέτει χημειοπροστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς να εμφανίζει τοξικότητα σε φυσιολογικά κύτταρα.