Ακόμη κι αν θεωρείτε το κεφάλαιο «μόδα» και «ρούχα» μια επιπόλαιη συζήτηση ή άνευ σημασίας, σίγουρα θα έχετε ένα αγαπημένο τζιν που σας βολεύει και ταιριάζει με όλα ή ένα μπλουζάκι, ή πουκάμισο που όταν το φοράτε αισθάνεστε όμορφα. Η «μυστική υπερδύναμη» των ρούχων στη ζωή μας εισβάλλει ως μια μορφή αυτοφροντίδας. Οταν ντυνόμαστε «καλά», χαμογελάμε «πλατιά», συζητάμε πιο «ανοιχτά» και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λένε οι ειδικοί.
Αξίζει λοιπόν να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να σκεφτείτε το προσωπικό σας στυλ από «μέσα» προς τα «έξω», με επίκεντρο την ευημερία σας. Τι σας ταιριάζει; Τι σας αρέσει; Τι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα; Με βάση τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, προχωρήστε σε μια συνειδητή επιλογή ρούχων, προσπερνώντας «ενοχλητικούς» κανόνες μόδας και απολαύστε την ατομική σας ενδυματολογική «περιπέτεια».

Τα σωστά ρούχα στη σωστή «ποσότητα»

Αν αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε σε σχέση με την γκαρνταρόμπα σας ώστε να αρχίσουν οι ορμόνες της «χαράς» να ενεργοποιούνται, οι ακόλουθοι τρόποι είναι «εδώ» για εσάς…

Less is more

Πιστεύετε πως όσο περισσότερες επιλογές έχετε τόσο το καλύτερο; Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας «δεν έχω τίποτα να φορέσω» ενώ τα πάμπολλα ρούχα στην ντουλάπα σας κοντεύουν να σας «καταπλακώσουν»; Οταν έχετε μεγάλη γκάμα ρούχων και μάλιστα πολλές «λάθος» επιλογές, καταλήγετε στο να μη φοράτε τα πιο πολλά από αυτά και νιώθετε επιπλέον άγχος κάθε φορά που ετοιμάζεστε τα πρωινά για τη δουλειά ή για κάποια έξοδο.
Απαλλαγείτε λοιπόν από τα περιττά, ό,τι δεν σας αρέσει ή δεν σας ταιριάζει πια. Το ξεκαθάρισμα αυτό αποτελεί ένα πρώτο πρακτικό «βήμα» ώστε να συνειδητοποιήσετε τελικά τι ρούχα έχετε και τι πραγματικά σας λείπει. Συν του ότι θα αισθανθείτε μεγάλη ικανοποίηση αφού και ο χώρος της ντουλάπας σας θα πάψει να ασφυκτιά και μπορείτε να κάνετε κάποιους χαρούμενους χαρίζοντάς τα.

Πειραματιστείτε

Η εξερεύνηση νέων χρωμάτων και στυλ είναι αδιαμφισβήτητα αναζωογονητική. Το ντύσιμο άλλωστε δεν παύει, πέρα από αναγκαίο, να είναι και μια δημιουργική διαδικασία. Τολμήστε λοιπόν κάτι καινούργιο και παίξτε με διάφορα αξεσουάρ. Από πού θα αντλήσετε έμπνευση; Από παντού γύρω σας! Αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ιδέες.
Μην το αφήνετε για μια «καλή περίσταση»
Πόσες φορές αγοράζουμε ένα πιο επίσημο ρούχο, το φοράμε μόνο μια φορά και μετά… αραχνιάζει στην ντουλάπα; Σκεφτείτε αν υπάρχει τρόπος να συνδυάσετε κάτι πιο καλό με κάτι πιο casual. Τολμήστε να κάνετε ξεχωριστές εμφανίσεις φορώντας πιο συχνά κάποια από τα αγαπημένα σας κομμάτια. Μην αγχώνεστε για το αν οι ιδέες σας είναι σωστές σύμφωνα με τους στυλιστικούς κανόνες ή για το τι θα πει ο κόσμος. Αν εσείς αισθάνεστε καλά, φορέστε τα!
Προτιμήστε «χαρούμενα» χρώματα
Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα που επιλέγουμε. Η «ψυχολογία» των χρωμάτων χρησιμοποιείται ευρέως από επαγγελματίες για την κατάλληλη προώθηση των προϊόντων τους καθώς είναι γνωστό πως τα διάφορα χρώματα και οι αποχρώσεις τους προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα.
Το να φοράτε ένα ρούχο πορτοκαλί ή κίτρινο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσετε τις ορμόνες της χαράς, αλλά το να ξέρετε και ποιες αποχρώσεις σάς ταιριάζουν καλύτερα είναι άλλο ένα «όπλο» στην γκαρνταρόμπα σας.

Πάνω απ’ όλα η άνεσή σας

Μπορεί να φοράτε το πιο λαμπερό σύνολο, αλλά αν τα παπούτσια σας σάς «χτυπάνε», είναι βέβαιο πως δεν θα διασκεδάσετε. Η άνεση έχει μεγάλη σημασία και δεν πρέπει ποτέ να θυσιάζεται στον βωμό της αισθητικής. Αλλωστε, μπορείτε να έχετε εύκολα και τα δύο.

Αξεσουάρ, το μεγάλο ατού

Τα αξεσουάρ ενισχύουν με όμορφο τρόπο ένα outfit και επομένως τη διάθεσή μας. Μπορούν επίσης να μετατρέψουν μια εμφάνιση από συνηθισμένη σε ξεχωριστή. Επενδύστε σε μια σειρά από ποικίλα αξεσουάρ και πειραματιστείτε.