Σύμφωνα με νέες έρευνες, ο μέσος άνθρωπος αρρωσταίνει περίπου τρεις φορές το χρόνο. Λίγο λιγότεροι από τους μισούς (47%) νοσούν τέσσερις ή περισσότερες φορές. Η μελέτη διαπιστώνει ότι το 41% βρίσκει ευκαιρία αυτό το διάστημα και συνηθίζει να συμμαζεύει.

Το 40% δήλωσε ότι αποσυνδέεται από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά χάνουν πάρτι γενεθλίων (37%), αθλητικές εκδηλώσεις (33%), γάμοι (32%), συνεντεύξεις για δουλειά (31%) και ραντεβού (30%).

Ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς (74%) παραδέχτηκαν ότι τους αρέσει κρυφά το να είναι άρρωστοι και να μένουν στο σπίτι. Περίπου το ένα τρίτο (32%) απλώς απολαμβάνει να το περιποιούνται. Όμως πόσο απολαμβάνουν οι σύντροφοί τους να τους φροντίζουν;

Πόσο εκνευριστικοί ασθενείς είμαστε;

Οι άνθρωποι φαίνεται να γνωρίζουν καλά την αυτοφροντίδα. Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί θεωρούν το παιδί τους ως τον πιο δύσκολο ασθενή (29%), παρά τον εαυτό τους (14%). Πάνω από ένας στους τέσσερις λένε ότι ο σύζυγός τους είναι το πιο ενοχλητικό άτομο όταν είναι άρρωστος (27%).

Σχεδόν οι μισοί (48%) παθαίνουν πονοκέφαλο φροντίζοντας τον πιο δύσκολο ασθενή του σπιτιού τους, επειδή το άτομο αυτό υπερβάλλει για το πόσο άσχημα αισθάνεται όταν αρρωσταίνει. Αν και ένας στους πέντε συνήθως κολλάει μια ασθένεια από το παιδί του (22%), οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο να κολλήσουν κάτι στο γραφείο (33%) παρά στο σπίτι (12%).

Το ζεστό τσάι (27%) και η σούπα με κοτόπουλο (26%), είναι απαραίτητα για τους ερωτηθέντες κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Άλλα αγαπημένα ήταν η πίτσα (19%) και τα pancakes (17%). Το να μην μπορούν να απολαύσουν το φαγητό ενώ είναι άρρωστοι αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ενόχληση (35%).

Εκτός από τα φάρμακα (43%), μια κουβέρτα ή ένα πάπλωμα (28%) και η θέρμανση του σπιτιού (26%), είναι μεταξύ των κορυφαίων αιτημάτων που έχουν οι ερωτηθέντες όταν δεν είναι καλά. Το να είσαι άρρωστος σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό.