Ο Λιονέλ Μέσι, το δημοφιλές αστέρι της ομάδας της Αργεντινής, οδήγησε την ομάδα του στην εντυπωσιακή νίκη του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου, σκοράροντας δύο γκολ. Στον απόηχο των πανηγυρισμών χιλιάδων υποστηρικτών του, στο στάδιο του Κατάρ, στα σπίτια τους και σε μπαρ σε όλο τον κόσμο, μοιραζόμαστε όλα όσα γνωρίζουμε για τη φυσική του κατάσταση, την ευεξία, τις διατροφικές και τις fitness συνήθειές του, που τον κάνουν να ξεχωρίζει εντός και εκτός γηπέδων.

Τι διατροφή ακολουθεί ο Μέσι;

Ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής συνεργάστηκε με τον Ιταλό διατροφολόγο, Τζουλιάνο Πόζερ και τα γεύματά του αποτελούνται κυρίως από ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών λειτουργούν καλύτερα για το σώμα του.

Το πρόγραμμα διατροφής του Λιονέλ Μέσι περιλαμβάνει κυρίως ωμά τρόφιμα. Αυτό τον βοηθά να διατηρεί τα επίπεδα ενέργειάς του υψηλά, βελτιώνει την πέψη και τον κάνουν να αισθάνεται ανάλαφρος. Εκτός από φρούτα και λαχανικά, ο ποδοσφαιριστής λέγεται ότι καταναλώνει πολλούς σπόρους και ξηρούς καρπούς με τα γεύματά του. Αυτοί είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, αποτελώντας μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στη δημιουργία και την διατήρηση μυϊκής μάζας.

Περιέχουν επίσης μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν πολλές λειτουργίες του ανοσοποιητικού και προάγουν την υγιή ανάπτυξη. Ο Λιονέλ Μέσι αποφεύγει την επεξεργασμένη ζάχαρη, καθώς αποδυναμώνουν τους μύες του και μειώνουν την λειτουργία του μεταβολισμού του.

Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής του;

Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, στις προπονήσεις του επικεντρώνεται κυρίως στην ταχύτητα και την ευκινησία, κάτι που δεν εκπλήσσει όσους τον έχουν απολαύσει να επιδεικνύει τις μαγικές του ικανότητες στο γήπεδο και τα ταχύτατα σπριντ του. Αγαπημένες του ασκήσεις, περιλαμβάνουν οι προβολές, τα split squats και οι διατάσεις οπίσθιων μηριαίων.

Για να διατηρεί τα πόδια του δυνατά, δεν ξεχνά να ενσωματώνει στις προπονήσεις του, τα κλασικά καθίσματα και το σχοινάκι.

Κι αν κοιτάξετε στο προφίλ του στο Instagram, θα έχετε δει αναμφίβολα τις ασκήσεις που κάνει για τους γραμμωμένους του κοιλιακούς. Εκτός από το να γυμνάζει τα πόδια του και να κάνει cardio στο διάδρομο, ο Μέσι δεν ξεχνά την ενδυνάμωση του πυρήνα του.

Ο ποδοσφαιριστής επικεντρώνεται σε ασκήσεις όπως sit-ups και russian twists, κρατώντας βάρη. Οι ίδιες κινήσεις φημολογείται ότι ήταν επίσης οι βασικές του ασκήσεις, που έκανε στο σπίτι του, κατά την διάρκεια της πανδημίας.