Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι πιο ωραία όταν τα κάνουμε μαζί. Και η γυμναστική είναι ένα από αυτά.

Γνωρίζουμε ότι το να έχετε έναν παρτενέρ ή ένα workout buddy μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην προπόνηση σας. Οπότε γιατί να μην αξιοποιήσετε το άλλο σας μισό;

Διαβάστε επίσης: Fitness: 3+1 λάθη που σας απομακρύνουν από τους στόχους σας

Το να βάλετε τον σύντροφό σας στο πρόγραμμά σας έχει απίστευτα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη, λέει η επιστήμη.

Περισσότερη υπευθυνότητα

Το να κάνετε γυμναστική ως ζευγάρι δημιουργεί αυτόματη υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να σας κρατάει υπόλογους από τον/την σύντροφό σας.

Υπάρχουν φορές που ο ένας δεν θα θέλει να σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά τότε είναι που ο άλλος αναλαμβάνει να ενθαρρύνει. Συχνά, υπάρχουν μέρες που αναβάλλουμε την προπόνησή μας ενώ δεν θα έπρεπε. Το κίνητρο δύο ανθρώπων που ευθυγραμμίζονται σε έναν κοινό στόχο είναι ισχυρό.

Επιπλέον, ένα άλλο πλεονέκτημα της υπευθυνότητας από τη γυμναστική ως ζευγάρι είναι ότι πρέπει να κάνετε ένα πρόγραμμα. Μια μελέτη έδειξε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί είχαν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν απώλεια βάρους.

Καλύτερα αποτελέσματα

Υπάρχουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα οφέλη από τις επιδόσεις της άσκησης ως ζευγάρι. Η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση με έναν παρόντα σύντροφο μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε μια αερόβια άσκηση σε πολλαπλές συνεδρίες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει τη συνολική απόδοσή σας.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του να γυμνάζεστε με το σύντροφό σας είναι ότι μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον να εντοπίσει τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να καλύψετε τα όποια κενά φυσικής κατάστασης έχετε.

Οι στόχοι είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν

Το να βρείτε την πειθαρχία για να μετατρέψετε μια επίπονη προπόνηση ή ένα πρωινό τρέξιμο σε συνήθεια είναι πιο εφικτό όταν έχετε κάποιον στο πλευρό σας. Τα υποστηρικτικά σχόλια και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη γυμναστική σημαίνει ότι μπορείτε να τονώσετε το ηθικό του άλλου.

Και μόνο το γεγονός ότι ο αγαπημένος σας άνθρωπος είναι παρών ενώ προπονείστε, θα βελτιώσει την προσπάθεια και την ταχύτητά σας, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

Όταν προπονούμαστε μόνοι μας, συχνά βάζουμε ψυχικά εμπόδια στο να γυμναστούμε πιο σκληρά ή περισσότερο. Με το σύντροφό σας στην εξίσωση, εισάγετε ένα είδος θετικής ανταγωνιστικότητας. Καταβάλλετε μεγαλύτερη προσπάθεια στην προπόνησή σας από ό,τι ίσως κάνατε μόνοι σας.

Ενισχύει τη σχέση σας

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν μαζί νέες και συναρπαστικές δραστηριότητες αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους και πιο ερωτευμένα με τον σύντροφό τους. Είναι λογικό.

Στα πρώτα στάδια μιας σχέσης υπάρχει ενθουσιασμός. Φυσικά, αυτό μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Συμμετέχοντας από κοινού σε προπονήσεις, μαθήματα ή αθλήματα, τα θετικά αποτελέσματα της ενασχόλησης με νέες προκλήσεις μαζί ενισχύουν το δεσμό και τη σχέση σας.

Μελέτες δείχνουν, επίσης, θετική συσχέτιση μεταξύ αδρεναλίνης και έλξης. Έτσι, βασικά, η άσκηση με τον σύντροφό σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη έλξη ο ένας για τον άλλον. Από τους ταχυπαλμούς μέχρι τις ιδρωμένες παλάμες, η σωματική δραστηριότητα προκαλεί φυσιολογικά συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της ρομαντικής διέγερσης.