Σας έχει τύχει ποτέ να δείτε στο διαδίκτυο κάτι προγράμματα γυμναστικής διάρκειας 20 λεπτών; Μπορεί, εύλογα, να αναρωτιέστε αν αυτός ο χρόνος είναι πραγματικά αρκετός για να δείτε αλλαγές στο σώμα και το βάρος σας.

Πρώτα απ‘ όλα, όσον αφορά τη γυμναστική το λίγο είναι καλύτερο από το καθόλου. Ακόμη και πέντε λεπτά κίνησης έχουν οφέλη για την υγεία.

Γενικά, οι ειδικοί συνιστούν 150 λεπτά μέτριας δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Αυτό μπορείτε να το σπάσετε σε 30 λεπτά μέτριας άσκησης, πέντε φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση: Πώς να δομήσετε τις προπονήσεις σας για μέγιστη υγεία

Αν ξεκινάτε τώρα τα πρώτα σας βήματα στη γυμναστική, μπορεί αυτός ο στόχος να σας φαίνεται άπιαστος. Αλλά μπορείτε να τον πετύχετε σταδιακά. Άλλωστε, μια βιώσιμη ρουτίνα είναι πιο πιθανό να σας γίνει συνήθεια από ότι ένα μη ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Νέοι στη γυμναστική; Ξεκινήστε με 5 λεπτά

Η καθιέρωση – και η τήρηση – μιας ρουτίνας προπόνησης είναι σε μεγάλο βαθμό νοητική. Το να ξεκινήσετε με μια πολύ φιλόδοξη διάρκεια προπόνησης μπορεί να σας τρομάξει και να σας δυσκολέψει να διατηρήσετε το κίνητρο.

Η πιο αποτελεσματική ρουτίνα είναι αυτή που τηρείτε με συνέπεια. Και είναι πολύ εύκολο να στριμώξετε στην ημέρα σας 5 λεπτά άσκησης.

Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλύτερα αισθάνεστε μετά. Εξάλλου, αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το μεγαλύτερο εμπόδιο της γυμναστικής: να κάνετε την αρχή και να επιμείνετε.

Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε σε μια σταθερή ρουτίνα προπόνησης; Στοχεύστε στα 20 λεπτά

Τα 20 λεπτά σας δίνουν τη δυνατότητα να προθερμανθείτε και να φτάσετε στη μέγιστη δυνατή ένταση, πριν κρυώσετε.

Αφού δεσμευτείτε σε αυτό το πρόγραμμα για μερικές εβδομάδες, μπορείτε να αρχίσετε να επιλέγετε το είδος άσκησης ανάλογα με το στόχο που θέλετε να πετύχετε.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να αποφορτιστείτε, προτιμήστε το περπάτημα ή τον χορό. Αν ο στόχος είναι η τόνωση των μυών, αρχίστε να ενσωματώνετε την προπόνηση ενδυνάμωσης στη ρουτίνα σας.

Μόλις τα 20 λεπτά άσκησης γίνουν συνήθεια, τα 30 λεπτά θα είναι παιχνιδάκι

Μόλις κάνετε τις 20λεπτες προπονήσεις συνήθεια, μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τον χρόνο που ασκείστε στα 30 λεπτά. Έχετε ήδη αποδείξει στον εαυτό σας ότι μπορείτε να ασκείστε συστηματικά.

Θα φτάσετε το στόχο σας σε χρόνο μηδέν. Και μην ξεχνάτε ότι τρεις δεκάλεπτοι περίπατοι ή δύο 15λεπτες συνεδρίες ενδυνάμωσης την ημερά μετράνε.