Εναν χρόνο μετά από αυτή τη δήλωση, η Lady Gaga κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της, «The Fame» (2008), με τα τραγούδια «Just Dance», «Poker Face» και «Paparazzi» να σκαρφαλώνουν στις κορυφαίες θέσεις των charts παγκοσμίως και την ίδια να γίνεται το νέο είδωλο της ποπ.

Εκτοτε ακολούθησαν 4 ακόμη άλμπουμ («Born This Way», «Artpop», «Joanne», «Chromatica»), τεράστια νούμερα πωλήσεων, shows που άφησαν εποχή, εμφανίσεις που λατρεύτηκαν και μισήθηκαν με το ίδιο πάθος και η δημιουργία ενός φανατικού κοινού (των Little Monsters, όπως τους αποκαλεί) που την ακολουθεί πιστά σε κάθε βήμα της. Μάλιστα, η Gaga δεν δίστασε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην υποκριτική, καταφέρνοντας να καθηλώσει κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία της στην ταινία μιούζικαλ «Ενα αστέρι γεννιέται» (2018), για το soundtrack της οποίας κέρδισε Οσκαρ.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στη βιογραφική ταινία «Ο Οίκος Gucci», ενσαρκώνοντας την Πατρίτσια Ρετζιάνι και φιλοδοξώντας να κατακτήσει το δεύτερο Οσκαρ της, αυτή τη φορά για την ερμηνεία της.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1986 στο Μανχάταν από καθολική οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης. Οι γονείς της είναι ιταλικής καταγωγής και όπως η ίδια έχει δηλώσει «δούλεψαν πραγματικά σκληρά για να κερδίσουν ό,τι απέκτησαν». Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 4 ετών, μετά από την επιμονή της μητέρας της να γίνει μια «καλλιεργημένη νεαρή γυναίκα». Τελικά, όμως, η αγάπη της για το πιάνο την έκανε μία από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει 12 Βραβεία Γκράμι, 18 Μουσικά Βραβεία MTV Video Music Awards και έχει μπει σε αρκετές διάσημες λίστες με τους πιο επιτυχημένους και επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Παράλληλα, έχει μια σημαντική φιλανθρωπική και ακτιβιστική δράση, η οποία εστιάζει στα ζητήματα ψυχικής υγείας (η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες που αντιμετώπισε μετά τον βιασμό και την εγκυμοσύνη της στα 19 της) και τα δικαιώματα της LGBT+ κοινότητας.

Η Lady Gaga έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από το να καθιερωθεί στη διεθνή μουσική σκηνή και να αποδείξει την καλλιτεχνική της αξία ακόμη και στους πιο δύσπιστους: Εχει παραδώσει πολύτιμα μαθήματα ζωής τόσο μέσα από την προσωπική της πορεία όσο και από τα εμβληματικά πλέον τραγούδια της.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Για τα ζητήματα ψυχικής υγείας

«Οταν αναφέρομαι στην ψυχική υγεία, ειδικά όταν μιλάω για τη δική μου, συχνά παίρνω ως απάντηση τη σιωπή. Ή ίσως μερικοί θαυμαστές με περιμένουν έξω για να μου ψιθυρίσουν τα πιο σκοτεινά μυστικά τους. Πρέπει να φέρουμε στο φως την ψυχική υγεία. Το στίγμα, ο φόβος και η έλλειψη κατανόησης επιδεινώνουν την κατάσταση των ψυχικά ασθενών και αποτρέπουν την κατάλληλη δράση που είναι τόσο απαραίτητη και τόσο καθυστερημένη».

Αντιμετωπίζοντας τον σεξισμό στη μουσική βιομηχανία

«Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολα τα πράγματα στη μουσική βιομηχανία για τις γυναίκες. Είναι σαν ένα κλαμπ αγοριών που απλά δεν μπορούν να μπουν. Προσπάθησα για πολύ καιρό να αποδείξω την ευφυΐα μου ως μουσικού. Συχνά δεν αντιλαμβάνονται ότι έχεις μουσικό υπόβαθρο και ότι ξέρεις τι κάνεις, επειδή είσαι γυναίκα».

Ομορφιά και ανασφάλειες

«Ποτέ μου δεν ένιωθα όμορφη και ακόμη και σήμερα υπάρχουν ημέρες που δεν νιώθω. Ολες οι ανασφάλειες με τις οποίες πάλευα μια ζωή, από τότε που ήμουν θύμα bullying στο σχολείο, επιστρέφουν και με πληγώνουν. Τότε φοράω μακιγιάζ και προτού καν το καταλάβω, νιώθω σαν υπερηρωίδα. Μου δίνει φτερά για να πετάξω. Οταν έγινα η Lady Gaga σε νεότερη ηλικία, ήταν επειδή ανακάλυψα το μακιγιάζ. Το μακιγιάζ σημαίνει τόσο πολλά για μένα σε ένα βαθύ επίπεδο. Μπορεί να αλλάξει το πώς νιώθω όταν είμαι πεσμένη ψυχολογικά».

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Η απάντησή της στο body shaming που έχει δεχθεί

«Είμαι υπερήφανη για το σώμα μου και θα έπρεπε να είστε κι εσείς για το δικό σας. Ανεξάρτητα από το ποιοι είστε ή τι κάνετε. Θα μπορούσα να δώσω ένα εκατομμύριο λόγους για τους οποίους δεν είστε υποχρεωμένοι σε κανέναν και σε τίποτα για να πετύχετε. Να είστε ο εαυτός σας και να είστε αδυσώπητοι. Αυτό είναι το υλικό των πρωταθλητών».

Για την αυτοπεποίθηση

«Είμαι πολύ ανασφαλής. Μου αρέσει να κηρύττω, αλλά δεν εφαρμόζω πάντα αυτά που λέω. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα είναι όταν βλέπω ευτυχισμένους τους θαυμαστές μου. Οταν βλέπω ή ακούω από αυτούς ότι η μουσική μου άλλαξε τη ζωή τους κατά κάποιον τρόπο, αυτό με κάνει να νιώθω υπέροχα».

Η ζωή της ως Πατρίτσια Ρετζιάνι

«Εζησα ως Πατρίτσια Ρετζιάνι για ενάμιση χρόνο και μίλαγα με προφορά για εννέα μήνες. Μου ήταν σχεδόν αδύνατο να μιλάω με αυτή την προφορά ως ξανθιά. Αποφάσισα αμέσως να βάψω τα μαλλιά μου και άρχισα να ζω με έναν τρόπο που σε ό,τι κοίταζα, σε ό,τι άγγιζα, προσπαθούσα να εντοπίσω το χρήμα».

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Origini italiane

«Σκεφτόμουν κάθε ημέρα τους προγόνους μου στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Ο Οίκος Gucci”. Σκεφτόμουν όσα έπρεπε να κάνουν ώστε εγώ να έχω μια καλύτερη ζωή και ήθελα να τους κάνω υπερήφανους. Ετσι, αποφάσισα να επικεντρώσω την προσέγγιση του ρόλου μου σε μια πραγματική γυναίκα και όχι στην ιδέα γύρω από μία κακή γυναίκα».

Σχέση ή καριέρα

«Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν άνδρα και κάποιες γυναίκες επιλέγουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Αν αναρωτιέστε ποιον δρόμο να ακολουθήσετε, θυμηθείτε ότι η καριέρα σας δεν θα σας πει ένα πρωί ότι δεν σας αγαπά πια».

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Στο τέλος της ημέρας…

«Δεν θα είσαι ευτυχισμένος αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου».