Τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους και σίγουρα κανείς δεν θέλει να δει το αγαπημένο του φυτό να μαραίνεται. Παρακάτω, θα δούμε απλούς τρόπους για να προστατέψουμε τα φυτά μας απ’ το χειμώνα, έτσι ώστε την άνοιξη να ομορφύνουν ξανά το μπαλκόνι ή τον κήπο μας:

Τρόπος 1 Αρχικά τα φυτά που δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούμε να τα καλύψουμε μ’ ένα νάιλον, στο οποίο ανοίγουμε τρύπες για να μην σκάσει το φυτό. Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικά πανιά που είναι για το σκοπό αυτό και τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από μαγαζιά με είδη κήπου ή με γεωργικό εξοπλισμό.

Τρόπος 2 Εάν δεν μπορούμε να προμηθευτούμε νάιλον, υπάρχει πιο απλός τρόπος. Τοποθετούμε τις γλάστρες πολύ κοντά τη μία στην άλλη και όλες μαζί κολλητά στον τοίχο ή σε κάποια εσοχή ή σε κάποιο προστατευόμενο μέρος κι από πίσω τοποθετούμε ένα καπάκι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε.

Τρόπος 3 Τέλος ο πιο εύκολος τρόπος, αν έχουμε βέβαια τη δυνατότητα, είναι να βάλουμε τα φυτά μέσα στο σπίτι. Προσοχή! μακριά απ το καλοριφέρ, γιατί τα φυτά δεν θ’ αντέξουν τη διαφορά θερμοκρασίας.

Μην ξεχνάτε ακόμη:

1 τον χειμώνα ποτίζουμε τα φυτά μας όταν οι θερμοκρασίες της ημέρας είναι υψηλές και το νερό είναι ζεστό.

2 Μετά από δυνατό και ξηρό αέρα καταβρέχουμε το φυτό τις θερμές ώρες.

3 Δεν κλαδεύουμε τα φυτά το χειμώνα!