Έκανε τα πρώτα βήματα στην υποκριτική τη δεκαετία του ’80, συμμετέχοντας σε σαπουνόπερα, ωστόσο μέσα σε λίγα χρόνια αναδείχθηκε σε σπουδαίο ταλέντο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, αλλά η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της ήρθε μετά την ταινία «Frida» το 2002, για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Είναι παντρεμένη με τον γάλλο δισεκατομμυριούχο, Francois-Henri Pinault, με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Valentina.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Σωματικό βάρος
«Τα κιλά μου είναι οριακά και έχω κυτταρίτιδα, αλλά νιώθω χαρούμενη. Όταν κάνω δίαιτα ή γυμναστική, είμαι σε κακή διάθεση. Γι’ αυτό, προτιμώ να νιώθω όμορφα και ας έχω λίγα παραπάνω κιλά».

Στυλ
«Κάθε γυναίκα πρέπει να βρίσκει το δικό της στυλ. Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύουμε μια περιουσία, προσπαθώντας να γίνουμε κάποια άλλη. Άλλωστε, ένα φόρεμα δεν μπορεί να μας κάνει πιο σημαντικές, πιο έξυπνες ή πιο όμορφες».

Πλαστική
«Το στομάχι μου γίνεται κόμπος και μόνο στη σκέψη της πλαστικής. Πρέπει να είναι πολύ οδυνηρή. Άσε που μπορεί να γίνει κάποιο λάθος και μετά να δείχνω χάλια».

Μαγειρική
«Δεν χρησιμοποιώ συνταγές. Από το σουπερμάρκετ αγοράζω πράγματα που φαίνονται καλά, τα ανακατεύω όλα μαζί και αυτοσχεδιάζω».

Αποτοξίνωση
«Μου αρέσει να κάνω αποτοξίνωση με χυμούς. Μετά τρώω πιο υγιεινά και όχι συναισθηματικά. Για μένα η αποτοξίνωση είναι ένα είδος διαλογισμού».

Μαύρο φόρεμα
«Στη ντουλάπα μου έχω πάντα ένα μαύρο φόρεμα. Δεν είναι απαραίτητα ακριβό, αλλά φροντίζω να φαίνεται καλό, να καλύπτει τις ατέλειες στο σώμα μου και να ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Φλερτ
«Συμβουλεύω όλες τις γυναίκες -ακόμη και όσες είναι μεγαλύτερης ηλικίας- να φλερτάρουν με τον άνδρα τους και να προσπαθούν να είναι πάντα σέξι».

Επιτυχία
«Είναι ωραίο να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις απ’ αυτά. Θεωρώ ότι η επιτυχία μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε ηλικία».

Μότο ζωής
«Η ζωή είναι σκληρή. Αν μπορείς να της γελάσεις, θα έχεις τη δυνατότητα να την απολαύσεις».

Ο ρόλος της μητέρας
«Το να είσαι μητέρα είναι πιο κουραστικό από τη δουλειά. Εκτιμώ απεριόριστα τις γυναίκες που τα κάνουν όλα μόνες τους».

Ρομαντισμός
«Από τα πιο ρομαντικά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ένας άνδρας για μένα; Να αφήσει τα σκυλιά μου να κοιμηθούν στο κρεβάτι μαζί μας».

Χαρωπή νοικοκυρά
«Μου αρέσει ο …ρόλος της νοικοκυράς. Είναι επιλογή μου. Θέλω να κάνω πράγματα για το σπίτι και τον σύζυγό μου».