Η ερμηνεία της στην ταινία «Danish Girl», όπου υποδύεται τη ζωγράφο Gerda Wegener και σύζυγο της Lili Elbe, της πρώτης τρανσέξουαλ που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου, χάρισε στην 28χρονη Alicia Amanda Vikander το Βραβείο Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η σουηδή ηθοποιός άφησε την καριέρα της μπαλαρίνας και τις σπουδές της στη Σχολή Βασιλικού Μπαλέτου της Σουηδίας και αφιερώθηκε στην υποκριτική, όπου όπως φαίνεται διαπρέπει. Άλλες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι: «A Royal Affair» (2012), «Anna Karenina» (2012), «The Fifth Estate» (2013), «Son of a Gun» (2014) και «Ex Machina» (2015), για την οποία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου. Διατηρεί σχέση με τον συνάδελφό της Michael Fassbender.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Diet
project
«Τρώω αρκετά υγιεινά και έτσι δεν μου “φαίνονται βουνό” οι δίαιτες. Το πρωί τρώω ασπράδια αυγού με μανιτάρια, ενώ στα κύρια γεύματα προτιμώ το κοτόπουλο ή το ψάρι μαζί με λαχανικά, κυρίως με μπρόκολο και γλυκοπατάτες, που είναι τα αγαπημένα μου. Επίσης, πίνω καθημερινά 3 λίτρα νερό».

Σε φόρμα
«Λατρεύω τον χορό και το κολύμπι. Όταν έχω χρόνο κάνω αερόβια γυμναστική στο σπίτι, όπως βαθιά καθίσματα και διάφορες ασκήσεις με βαράκια».

Make-up
«Όταν ήμουν 18 ετών βαφόμουν πολύ έντονα, όμως όσο μεγαλώνω, προτιμώ το ελαφρύ μακιγιάζ, ώστε να δείχνει φυσικό. Χρησιμοποιώ πάντα ενυδατική κρέμα, μάσκαρα και μολύβι φρυδιών».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Crash
test
«Μου αρέσει να φτάνω τον εαυτό μου στα όριά του. Θέλω να δοκιμάζω τις αντοχές μου και σωματικά και ψυχολογικά».

Εργασιομανής
«Πιο παλιά ήμουν τελειομανής και αυτό μου δημιουργούσε πολύ άγχος. Τώρα φροντίζω να δουλεύω πολύ και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ χωρίς να επικρίνω τον εαυτό μου».

Δισταγμοί με κόστος
«Έχω αρνηθεί ρόλους που πίστευα ότι δεν μπορούσα να υποδυθώ και μάλιστα όταν δεν είχα να πληρώσω ούτε το νοίκι μου».

Γυναίκες ινδάλματα
«Εκτιμώ απεριόριστα την Isabelle Huppert, ενώ από τις νεότερες μου αρέσουν πολύ η Marion Cotillard και η Jennifer Lawrence. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους».