Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard μελέτησαν τη φυσική δραστηριότητα, την περιφέρεια μέσης και το σωματικό βάρος 10.500 υγιών αμερικανών ανδρών άνω των 40 ετών.

Σύγκριναν τυχόν αλλαγές στα επίπεδα δραστηριότητας των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των 12 ετών της έρευνας για να δουν ποιες δραστηριότητες είχαν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στην περιφέρεια της μέσης τους.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που αύξησαν το χρόνο που περνούσαν σε ασκήσεις με αντιστάσεις κατά 20 λεπτά την ημέρα πήραν λιγότερο βάρος στην περιοχή της κοιλιάς συγκριτικά με εκείνους που αύξησαν τον χρόνο που αφιέρωναν σε ήπια προς έντονη αεροβική δραστηριότητα, κηπουρική ή ανέβασμα σκάλας.Επίσης, εκείνοι που αύξησαν τον χρόνο που περνούσαν καθισμένοι σε μια καρέκλα π.χ. βλέποντας τηλεόραση είχαν και τη μεγαλύτερη αύξηση στην περιφέρεια της μέσης τους.Από την έρευνα προκύπτει ότι για να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος και να αποφύγουμε τα περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς είναι απαραίτητο να ενσωματώσουμε τις ασκήσεις με αντιστάσεις στην προπόνησή μας, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές το ιδανικό είναι να συνδυάσουμε τα δυο είδη ασκήσεων.