H συμβουλή του καθηγητή και ερευνητή Ashley Grossman βασίζεται όπως εξηγεί ο ίδιος, στο γεγονός ότι υπάρχουν δυο τύποι λίπους στο σώμα. Το «προβληματικό» λευκό λίπος που τείνει να συσσωρεύεται όπου είναι λιγότερο επιθυμητό όπως η κοιλιά και οι μηροί και το πολύ λιγότερο καφέ λίπος η «ειδικότητα» του οποίου είναι η καύση θερμίδων και η θερμογένεση.

Η έκθεση στο κρύο μπορεί να ενεργοποιήσει τη μετατροπή του κακού λευκού λίπους σε καλό καφέ λίπος. «Τώρα μαθαίνουμε [από τις έρευνες] ότι όταν κρυώνουμε το καφέ λίπος είναι αυτό που μας ζεσταίνει. Αντί λοιπόν να πάρουμε όλα αυτά τα φάρμακα που αδυνατίζουν ή να πρέπει να τρώμε λιγότερο, η ιδανική λύση όπως μου φαίνεται, είναι όταν θα πέσουμε για ύπνο το βράδυ να ανοίξουμε όλα τα παράθυρα» λέει, ίσως και με μια δόση υπερβολής ο καθηγητής Grossman και συμπληρώνει: «Είναι μια καλή ιδέα και υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.»

Ο καθηγητής μιλώντας στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης υπενθύμισε επίσης ότι με την απώλεια βάρους είναι πιο εύκολο να προληφθεί η εμφάνιση διαβήτη.