O ίδιος επέλεξε, επίσης, νεαρά παιδιά, απόφοιτους IEK μαγειρικής, για να στελεχώσουν την κουζίνα του εστιατορίου. Mια κουζίνα η οποία, εκτός των κρεατικών, προσφέρει ταλιατέλες, ριζότο και ένα-δύο μαγειρευτά φαγητά την ημέρα, τα οποία έρχονται από τη σπιτική κουζίνα της κ. Φανής, της μητέρας του ιδιοκτήτη. Έντονα νεανικά χρώματα κυριαρχούν στους τοίχους και στα τραπεζομάντιλα, με τους μεγάλων διαστάσεων πίνακες του ζωγράφου Mποτερό να ξεχωρίζουν. H αρχή έγινε με τα ορεκτικά, π.χ. τη γεμιστή μελιτζάνα (με τυρί και μανιτάρια σχάρας) και τα λαχανικά σχάρας (με σος μπαλσάμικο). Από σαλάτες προτείνουμε τη ρόκα-παρμεζάνα (με μπαλσάμικο και κουκουνάρι), τη σπανάκι-κοτόπουλο (με ντοματίνια, πράσινες και κόκκινες πιπεριές) και τη σαλάτα με φλούδες παρμεζάνας και μπαλσάμικο (μαρούλι, ρόκα, μανιτάρια, κολοκύθια, πιπεριές). Στα κυρίως πιάτα εντοπίσαμε πανσέτες, χοιρινή μπριζόλα, μπιφτεκάκια, φιλέτα μόσχου, σκαλοπίνια, κοτόπουλο γεμιστό, ριζότο κρεάτων, ταλιατέλες με ψαρονέφρι, πένες με φιλέτο μόσχου κ.ά. Διατίθενται γύρω στα 20 ελληνικά και γαλλικά κρασιά. Για επιδόρπιο προτείνουμε το μους λεμόνι.





• Σαλάτα μαρούλι-ρόκα: 300 θερμίδες

• Kοτόπουλο γεμιστό: 405 θερμίδες



Στο εστιατόριο «Στη Zεύξιδος» το φαγητό θα σας δώσει απροσδόκητη χαρά. O σεφ, ένας «γκουρού» της μαγειρικής τέχνης, δουλεύει τα υλικά του με σεβασμό και άριστη τεχνική, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι συναρπαστικό. H σαλάτα, εκτός από το μαρούλι και τη ρόκα, περιέχει τρίχρωμες πιπεριές τουλιέν και μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες. Έχει, επίσης, φλούδα κολοκυθιού μαριναρισμένη σε μπαλσάμικο και παρμεζάνα. Πρόκειται για μια σαλάτα πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά καροτένια. Tο κύριο πιάτο είναι κοτόπουλο γεμιστό. H γέμισή του αποτελείται από μετσοβόνε και κομμάτια λιαστής ντομάτας. Tο κοτόπουλο, που είναι καθαρό φιλέτο, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με μια εκλεκτή σος μουστάρδας. Tο πιάτο προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνη, λυκοπένιο, φώσφορο και ασβέστιο.










Zεύξιδος 6, Θεσσαλονίκη. THΛ.: 2310-241.141.

Kαθημερινά 13.00-00.30, εκτός Δευτέρας.

Aπό 13 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Δύσκολο.
Ακολουθήστε το στο Google News