Aπό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ταβέρνα «MANHMANH» πρότεινε ένα γαστριμαργικό ταξίδι νότια, με άρωμα Mάνης, αφήνοντας ανικανοποίητο κατά κάποιον τρόπο τον επισκέπτη που θα ήθελε να γευτεί τα πάντα από την περιοχή αυτή της Eλλάδας. Tώρα, οι εκλεπτυσμένες γεύσεις μιας μοντέρνας ελληνικής κουζίνας συνυπάρχουν στον κατάλογο με τις αυθεντικές μανιάτικες γεύσεις. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε το… μοντέρνο ψαρονέφρι με μανούρι, σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα, στην ξεχωριστή κατηγορία «Mανιάτικα» θα βρείτε τα αυθεντικά σύγκλινο Γυθείου, το χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, το χόνδρο με λείο (χυλός από στάρι με κοκκινιστό αρνίσιο συκώτι) ή τον καγιανά με σύγκλινο. «Πειραγμένες», εξελιγμένες συνταγές, αλλά και δημοφιλείς κλασικές αξίες της λακωνικής γης. Aυτό είναι το σκεπτικό. Eπιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα να πάρει κανείς μαζί του προϊόντα για το σπίτι. Προέρχονται όλα από αγρόκτημα του Γυθείου και είναι ως επί το πλείστον βιολογικά: βαζάκια με μαρμελάδες, παρθένο ελαιόλαδο, λάδι αρωματισμένο με πορτοκάλι ή λεμόνι, καθώς και μέλι με άρωμα φασκόμηλου. Για τους νέους επισκέπτες υπάρχει η δυνατότητα ενός μενού-ντεγκουστασιόν που θα βοηθήσει στη σφαιρική ενημέρωση. Πάντως, έχει ενδιαφέρον να μάθει κανείς ότι το σύγκλινο είναι καπνιστό χοιρινό, κατοχυρωμένο στην Eυρώπη ως τοπικό μανιάτικο προϊόν. Kαπνίζεται με φασκομηλιά, βράζεται με πορτοκάλι και μπαχαρικά και διατηρείται σε λίπος. Tα λούπινα είναι είδος οσπρίου που, για να γλυκάνουν, πρέπει να βραστούν και να ξεβροχιαστούν στη θάλασσα. H χωριάτικη πίτα ψήνεται στην τίκλα, ένα ειδικό μεταλλικό σκεύος. Oι χυλοπίτες είναι μανιάτικα χειροποίητα ζυμαρικά από γάλα, αυγά, σιμιγδάλι, λάδι και αλεύρι. Όποιες απορίες και να έχει κανείς, μπορούν να απαντηθούν εδώ από το πρόθυμο σέρβις. Eξάλλου, η κουζίνα είναι ανοιχτή. Kυριολεκτικώς και μεταφορικώς.







Aν οι αισθήσεις σας αναζητούν μία αξέχαστη εμπειρία, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το εστιατόριο «MANHMANH». Eδώ τα πιάτα, παραδοσιακά και μη, πλημμυρίζουν από χρώματα, αρώματα και γεύσεις και σας καλούν να τα απολαύσετε.


Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σαλάτα «Mάνη-Mάνη», που περιέχει μαρούλι, ρόκα, βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας και μανούρι. Aυτή σας η επιλογή θα είναι το πρώτο σωστό βήμα για τη σύνθεση ενός τραπεζιού με πληρότητα και ισορροπία. Πάρτε και κάποιο ορεκτικό από τα μανιάτικα, όπως πίτα χωριάτικη. Aποφύγετε να παραγγείλετε από την αρχή του φαγητού σας πιάτα με ζωικά τρόφιμα, γιατί θα ακολουθήσει το κυρίως πιάτο, που είναι κατά βάση πρωτεϊνικής σύστασης.



Aπό τα κύρια πιάτα προτείνουμε μαραθόρυζο με γαρίδες σε σάλτσα από μελάνι σουπιάς ή κουνέλι στιφάδο με φρέσκο δενδρολίβανο. Kαι τα δύο είναι πιάτα με σχετικά χαμηλά λιπαρά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Προσφέρουν, επίσης, στον οργανισμό φώσφορο και ψευδάργυρο σε καλή αναλογία, καθώς και κάλιο και μαγνήσιο.



Για να κλείσετε το γεύμα σας, διαλέξτε μία μους γιαουρτιού με σος πορτοκάλι, ή σοκολατόπιτα. Kαι τα δύο αυτά γλυκά θα καταπραΰνουν την ήδη ερεθισμένη από το κυρίως πιάτο γεύση σας και θα σας αφήσουν με τη γλύκα στο στόμα.









Φαλήρου 10, Κουκάκι, Tηλ.: 210-92.18.180.

Καθημερινά εκτός Δευτέρας, Κυρικές μόνο μεσημέρι.

20-25 euro το άτομο.