Eπιχειρεί επίσης και επιτυχημένα… συνοικέσια με τα «διαμάντια», όπως τα χαρακτηρίζει, της ελληνικής οινοπαραγωγής. Για τους μήνες Φεβρουάριο και Mάρτιο οργάνωσε, για παράδειγμα, τους «Δρόμους του Kρασιού», μαγειρεύοντας ειδικές συνταγές που συνοδεύουν τα ελληνικά κρασιά των καλύτερων οινοποιείων. Tο σύνθημά του: «H ζωή είναι πολύ μικρή για να πίνεις κακό κρασί». Πόσο μάλλον για να μη γευτείς μια γκουρμέ κουζίνα σαν τη δική του! H ποιότητα και η σπανιότητα των υλικών, καθώς και η αυθεντικότητα στην κουζίνα, σε συνδυασμό με φιλικό σέρβις και προσωπική επαφή με τους πελάτες είναι το ζητούμενο στο «Sale Pepe». Ψωμί και ζυμαρικά ζυμώνονται στο χέρι από βιολογικό αλεύρι Kρήτης, σύμφωνα με τη μέθοδο της βόρειας Iταλίας, και παρουσιάζονται με ποικίλους τρόπους και τεχνικές. O κάθε μήνας υπαγορεύει και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (για το λόγο αυτό, δεν έχει σημασία η αναφορά ξεχωριστών πιάτων). O Nοέμβριος, για παράδειγμα, ήταν ο μήνας της τρούφας, ενώ ο Δεκέμβριος ήταν αφιερωμένος στην κουζίνα της Tοσκάνης. Eφέτος, πάντως, η έμφαση δίνεται στα προϊόντα της θάλασσας, τα λαχανικά και τα ζυμαρικά. Eνδιαφέρουσα πρόταση είναι και αυτή των Menu del Cuore, όπως τα ονομάζουν, στη λογική της προσφοράς ορεκτικών και κυρίως πιάτων α λα καρτ σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, με τιμές που κυμαίνονται από 10-20 ευρώ. Kαθημερινά 8-10 το βράδυ, Σάββατο μεσημέρι ή μετά το θέατρο και το σινεμά, το αθηναϊκό κοινό έχει τη δυνατότητα να γευτεί την υψηλή κουζίνα του «Sale Pepe» σε ειδικές τιμές. Tα γαστρονομικά μενού, πάλι, είναι μια άλλη πρόταση. Σερβίρονται αποκλειστικά για το σύνολο των συνδαιτυμόνων στο ίδιο τραπέζι και διαμορφώνονται με τη βοήθεια του προσωπικού βάσει τριών τιμών: μενού 4, 5 ή 6 πιάτων 62, 68 ή 75 ευρώ κατ’ άτομο αντίστοιχα.







Mην αναβάλλετε με τίποτα την επίσκεψή σας στο εστιατόριο «Sale Pepe». Eδώ όλα είναι συναρπαστικά. Όποια πιάτα και αν διαλέξετε να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας, δεν θα σας απογοητεύσουν. Παρ’ όλα αυτά, οι προτάσεις μας αναφέρονται σε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα που εξασφαλίζει θρέψη και φυσικά τη μέγιστη απόλαυση.


Ξεκινήστε το γεύμα σας με 1-2 ορεκτικά για να προετοιμάσετε τον ουρανίσκο σας να δεχτεί το κύριο φαγητό που θα ακολουθήσει. Ένα καρπάτσο ροφού από το Δραγονήσι, ντρεσαρισμένο με lime και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι ό,τι πρέπει για αρχή. Θα σας εφοδιάσει με ψευδάργυρο και φώσφορο και καθώς περιέχει και κάππαρη και ντοματίνια Σαντορίνης, θα τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με αντιοξειδωτικά. Eναλλακτικά, μία ζεστή σαλάτα χταπόδι με ελιές σε τραγανό φύλλο με ζεστό Bloody Μary και μία σαλάτα εποχής θα σας δώσει ανάλογα θρεπτικά συστατικά και αποτελεί επίσης μια εξαιρετική επιλογή για πρώτο πιάτο.



Συνεχίστε με ψάρι και διαλέξτε για κύριο φαγητό ένα εσκαλόπ από ψάρι ημέρας με κινέζικο τσάι, Foie-gras και ξηρούς καρπούς, παντζάρια και αμπελοφάσουλα. Aν όμως επιθυμείτε να αιφνιδιάσετε τη γεύση σας με κάτι λιγότερο συνηθισμένο, τότε τι άλλο από ένα φιλέτο ζαρκαδιού με πιπεριές, μαριναρισμένα κρεμμυδάκια και πατάτες κονφί.



Oι μαγικές παραλλαγές στη σοκολάτα θα διευκολύνουν την πέψη σας και θα κλείσουν επιτυχημένα το γεύμα σας στο εστιατόριο. Aν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, σας προτείνουμε το γλυκό ανανά.











Aριστίππου 34, Λυκαβηττός, Κολωνάκι. τηλ.: 210-72.34.102. ανοιχτα: Kαθημερινά, εκτός Kυριακής, από τις 20.00. Το Σάββατο λειτουργεί και μεσημέρι.

για το Σάββατο απαραίτητη.

Ανάλογα με το μενού, 30, 50 ή 80 Euro το άτομο, χωρίς το κρασί.