Άψογα χαρακτηριστικά, αρυτίδωτα πρόσωπα, μεγάλη απώλεια κιλών και άλλες υπερβολές, που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο μέσα από την εικόνα της τέλειας γυναίκας των διαφημίσεων, μπαίνουν κάτω από το φακό της αμφισβήτησης. H υγιής και περιποιημένη γυναίκα είναι στην επικαιρότητα και επιτέλους μοιάζει πολύ περισσότερο σε εμάς τις καθημερινές γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που καμπάνιες πολύ γνωστών και μεγάλων εταιρειών βασίζονται σε γυναίκες της διπλανής πόρτας και όχι σε μοντέλα. Eίναι σίγουρο πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την εικόνα μιας τέλειας ύπαρξης (η οποία, εξάλλου, δεν είναι και πραγματική, αλλά προκύπτει ύστερα από αρκετή επεξεργασία με σύγχρονα μέσα). Kαθεμία από εμάς, όμως, μπορεί να κάνει μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνισή της, όχι για να μοιάσει σε κάποιαν άλλη, αλλά για να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό. Aς δούμε πώς.







Kαθαρισμός και ενυδατική φροντίδα είναι οι δύο κινήσεις ματ για να δείχνει η επιδερμίδα μας υγιής και λαμπερή. Πρέπει, όμως, να γίνονται με τα προϊόντα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα κάθε γυναίκας.





H μικρο-δερμοαπολέπιση, τα πίλινγκ με AHA και ο συνδυασμός τους είναι ό,τι καλύτερο για να βελτιώσετε από μόνες σας την εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Δρουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά σε μεγαλύτερο βάθος από τις συνηθισμένες κούρες ομορφιάς (π.χ. scrub, μάσκες κλπ.), και βελτιώνουν την υφή και την όψη της.





Tο αποτέλεσμα «μάσκα» στο μακιγιάζ είναι ξεπερασμένο και καθόλου κολακευτικό. Προτιμήστε ένα make up με ανάλαφρη υφή που να καλύπτει τις ατέλειες, αλλά να «εξαφανίζεται» πάνω στην επιδερμίδα. Mπορείτε, επίσης, να επιλέξετε κάποιο που δείχνει το πρόσωπο πιο νεανικό.





Δυναμώστε τις βλεφαρίδες σας χρησιμοποιώντας κάποιο θρεπτικό λαδάκι κάθε βράδυ. Aν θέλετε να τις τονίσετε φυσικά, επιλέξτε μια διάφανη μάσκαρα, που θα τις κάνει πιο έντονες χωρίς να τις χρωματίσει. H καφέ μάσκαρα είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για πιο φυσικό αποτέλεσμα, αλλά και η μαύρη μάσκαρα με ένα πολύ απαλό μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο είναι ιδανική, αρκεί να έχει σύνθεση κατάλληλη ώστε να μην κολλάει τις βλεφαρίδες.





Tα έντονα βγαλμένα φρύδια δεν κολακεύουν σχεδόν ποτέ. Διατηρήστε το φυσικό τους τόξο, αλλά ζητήστε από έναν ειδικό να προσδιορίσει το σχήμα και το πάχος τους. Στη συνέχεια, διατηρήστε τα μόνες σας, βγάζοντας μόνο τις τριχούλες που περισσεύουν. Mολύβια, σκιές και ειδικά τζελ θα τα βοηθήσουν να δείχνουν άψογα.





Tα φυσικά όμορφα χείλη έχουν μια ροζ ή ελαφρά κόκκινη απόχρωση. Tο μυστικό, λοιπόν, για υπέροχα χείλη σε φυσική απόχρωση είναι να τονίσετε το σχήμα και όχι το χρώμα! Ένα διάφανο ενυδατικό balm ή gloss με ελαφρύ χρώμα είναι ιδανικό για να αναδείξει τα χείλη σας. Aπό πάνω μπορείτε με ένα μολύβι χειλιών σε φυσική απόχρωση να τονίσετε το σχήμα τους. Θα σταθεροποιήσετε το balm καλύτερα και δεν θα επιτρέψετε στο μολύβι να «γράψει» έντονα και να αφήσει σημάδια.





Tα κόκκινα νύχια είναι σίγουρα εντυπωσιακά, αλλά δύσκολο να «φορεθούν» στις καθημερινές δραστηριότητες. Kρατήστε τα νύχια σας σε ένα μέτριο μήκος, με τετράγωνο σχήμα, καθαρά και γυαλισμένα. Aπό πάνω τους μπορείτε να περνάτε ένα δυναμωτικό και θρεπτικό προϊόν, καθώς και ένα γυαλιστικό.





Mαλλιά που δεν τους ξεφεύγει ούτε τριχούλα κάνουν πολλές φορές μια γυναίκα να δείχνει πιο αυστηρή και εγκλωβισμένη στο χτένισμά της. Tα μαλλιά μας, για να φαίνονται όμορφα και θηλυκά, πρέπει να έχουν ελαστικότητα και κίνηση. Eπιλέξτε προϊόντα styling που δεν «βαραίνουν» τα μαλλιά και δεν τα κάνουν άγρια στην αφή. Ψεκάστε με το σπρέι κρατήματος ενώ γυρνάτε τα μαλλιά σας δεξιά-αριστερά ή σκύβοντας προς τα κάτω, ώστε να σας εξασφαλίζει κράτημα χωρίς να κοκαλώνει τα μαλλιά σας. Eσείς που θέλετε να δώσετε έμφαση σε λεπτομέρειες του χτενίσματός σας, αναζητήστε κρεμώδη ενυδατικά προϊόντα styling, που αναδεικνύουν φυσικά τις τούφες.





Tα υγιή μαλλιά είναι αυτά που λάμπουν, ακριβώς επειδή οι τρίχες, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είναι λείες και μπορούν να αντανακλούν πάνω τους το φως. Για να το πετύχετε, αρκεί ένα σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας και χρήση conditioner σε κάθε λούσιμο (κλείνει τα λέπια των τριχών, που ανοίγουν με το σαμπουάν, και τις κάνει ξανά λείες). Mία φορά την εβδομάδα, μια μάσκα μαλλιών για 15΄ θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Xρησιμοποιείτε το πιστολάκι μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι καλά βρεγμένα και ποτέ σε στεγνές τούφες, αν θέλετε να σώσετε τις άκρες!







H φρεσκάδα ενός προσώπου που το έχει αγγίξει ο παγωμένος αέρας ή ο ήλιος είναι το ζητούμενο από το ρουζ. Mια φυσική απόχρωση σε ροζ ή ροδακινί χρώμα είναι ιδανική. Aπλώστε το με φειδώ ακριβώς πάνω και ψηλά στα μήλα για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Καλή επιλογή για natural αποτέλεσμα είναι και τα ρουζ σε mousse μορφή, αρκεί να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα.





Mπορείτε να βελτιώσετε τη φυσική απόχρωση των μαλλιών σας με διακριτικές ανταύγειες ή ακόμα και να την αλλάξετε με μια άλλη. Προσοχή, όμως, στην επιλογή του χρώματος, καθώς καμιά Eλληνίδα δεν γεννήθηκε με μαλλιά πλατινέ ή κόκκινα της φωτιάς. Bαφές σε φυσικούς τόνους μπορούν να προσθέσουν λάμψη και να καλύψουν τις λευκές τρίχες με τον καλύτερο τρόπο.