Η κατανάλωση τσίχλας χωρίς ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, διάρροιες κ.ά.

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί, η σορβιτόλη – ουσία που προέρχεται από τη ζύμωση της γλυκόζης – απορροφάται από το έντερο και μεταβολίζεται σε φρουκτόζη. Ωστόσο η σορβιτόλη απορροφάται πιο αργά από τον οργανισμό από ότι η ζάχαρη, με αποτέλεσμα να διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν, παρόλα αυτά, οι ειδικοί και για άλλα προϊόντα, όπως αυτά που απευθύνονται κυρίως σε διαβητικούς και περιέχουν και αυτά σορβιτόλη.