Με σοβαρά καρδιακά επεισόδια απειλούνται οι γυναίκες που παίρνουν τα χάπια ασβεστίου για να επιβραδύνουν την απώλεια οστικής μάζας και να μειώσουν την πιθανότητα καταγμάτων.

Αυτό έδειξε η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της επιστημονικής επιθεώρησης «British Medical Journal». Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες εκείνες που λαμβάνουν χάπια ασβεστίου, διπλασιάζουν την πιθανότητα να υποστούν καρδιακό επεισόδιο.
Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 1.500 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, από τις οποίες μια ομάδα εθελοντών έλαβε το συμπλήρωμα ασβεστίου και μια άλλη εικονικό συμπλήρωμα. Μέσα στην επόμενη πενταετία, καταγράφηκαν 45 καρδιακά επεισόδια στην ομάδα που έπαιρνε ασβέστιο και 19 στην ομάδα που έπαιρνε το εικονικό χάπι.

Την ίδια ώρα, ειδικοί του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας διαπίστωσαν ότι γενετικά τροποποιημένα καρότα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορούν να προστατεύσουν από την οστεοπόρωση. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοσθεί και σε άλλα φρούτα ή λαχανικά, ενισχύοντας παράλληλα την αντοχή των καλλιεργειών.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: