Υλικά

  • 1 κολοκύθα μικρή, περίπου 1 κιλό
  • 25-30 κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 500 γρ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 10-12 ξερά δαμάσκηνα χοντροκομμένα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Για το κουσκούς
  • 3 κούπες κουσκούς
  • 5 κούπες ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Kόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος στα δύο, την τοποθετούμε σε ταψί και την ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά ώστε να μαλακώσει.

2. Όταν ψηθεί, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους. Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε την κολοκύθα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να «καραμελώσει» η κολοκύθα.

3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα δαμάσκηνα και τα κάστανα, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να μαλακώσει το μείγμα. Aλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το κουσκούς.

4. Για το κουσκούς βράζουμε το ζωμό λαχανικών. Mπορούμε να βράσουμε και σκέτο νερό, αλλά με το ζωμό θα έχουμε πιο πλούσια γεύση.

5. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κουσκούς, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να πιει το νερό. Tο κουσκούς πρέπει να είναι αφράτο και να μην κολλάει.

Μερίδες
για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News