Μερίδες
για 4 άτομα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ροδάκινα (περασμένα από το μπλέντερ)
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 φακελάκια τσάι (με άρωμα πορτοκάλι ή Earl Grey)
  • 1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ή όσο πάρει)
  • 10 φύλλα μέντας
  • 1/4 φλιτζάνι βότκα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Για το κρύο τσάι: 1. Bράζουμε το νερό και το ρίχνουμε σε κανάτα. Βάζουμε μέσα το τσάι, το αφήνουμε για 5 λεπτά και το αφαιρούμε. 2. Προσθέτουμε όση ζάχαρη ή μέλι νομίζουμε -χωρίς όμως να το κάνουμε πολύ γλυκό, αφού θα προσθέσουμε και τα φρούτα- και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.



Για τη γρανίτα:
1. Πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κρύο τσάι, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. 2. Kόβουμε δέκα φυλλαράκια μέντας και τα προσθέτουμε στο τσάι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και τη βότκα. 3. Kαλύπτουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Έπειτα, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Aν έχουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε τις οδηγίες. Διαφορετικά, όταν αρχίσει να παγώνει, ανακατεύουμε κάθε 2-3 ώρες με πιρούνι και ξαναβάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει το περιεχόμενο.