Τι ωραίο που είναι αυτό το παλιό γωνιακό σπίτι του Μεσοπολέμου που ανακαινίστηκε και στεγάζει τα νέα «Κιούπια» στο Κολωνάκι! Δύο βήματα από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, αυτή η περιοχή διατηρεί έναν ωραίο αστικό χαρακτήρα μέσα στο πράσινο και το κτίριο αυτό στη γωνία της Δεινοκράτους, με το άνοιγμα στο παρκάκι, πραγματικά αναδείχτηκε με την ανακαίνιση. Το φαγητό στα «Κιούπια» είναι, και πρέπει να είναι, ιεροτελεστία. Αλλιώς, κινδυνεύει να είναι υπερβολή – το μενού περιλαμβάνει δεκατέσσερα πρώτα πιάτα. Ακολουθεί διάλειμμα με μια μοσχολεμονάδα με μέντα, στη συνέχεια καταφτάνουν δέκα κυρίως πιάτα και ακολουθούν πέντε επιδόρπια! Να σας συστήσω τα καλύτερα. Το καραμελωμένο πορτοκάλι κάνει τη διαφορά στη φάβα. Ωραία είναι η παντζαροσαλάτα, η πιπεροσαλάτα και κυρίως η κουκουναροσαλάτα, που όλες τους θα τις συνοδεύσετε με λίγο από τον άρτο το ζυμωτό. Νόστιμη η μελιτζανοσαλάτα, που τη χτυπούν μπροστά σας, στο τραπέζι, αλλά θα ήταν ακόμα ωραιότερη χωρίς φέτα. Φίνα γεύση τα σαλιγκάρια σε ροδίτικη εκτέλεση («καράβολοι με σπανάκι και κουλουρία», θα τα βρείτε στο μενού). Φάτε τα πριν από τα θεαματικά και γεμάτα γεύση «γλειφιτζούρια» από μοσχαρίσιο κιμά. Με τις σαλάτες, τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα, αλλά η πράσινη με την ξινομυζήθρα και το σουσάμι είναι καλοφτιαγμένη. Από τα κυρίως ξεχωρίζουν το γιαουρτλού κεμπάπ, το μοσχαρίσιο φιλέτο, τα τσιπς από καρέ κατσικιού ή αρνιού, τα λεπτοκομμένα παϊδάκια πετεινού, αλλά και η διπλοκομμένη μοσχαρίσια! Μετά από όλα αυτά, αν το χειριστείτε με εγκράτεια ή παραγγείλετε -γιατί όχι;- «αλά καρτ», δοκιμάστε τις αχλάδες με γλυκό νυχτολούλουδο, το παγωτό με γλυκό αμύγδαλο και φυσικά τη μους σοκολάτας.




, Δεινοκράτους και Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι, τηλ.: 210-74.00.150

Ανοιχτό καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) 20.30-01.00.

52 ευρώ το άτομο. «Αλά καρτ»: 30-40 ευρώ το άτομο.

Επιλεγμένα ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά.

Με λίγη τύχη, στα γύρω στενά.
Ακολουθήστε το στο Google News