Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, σιγουρευτείτε ότι τα χείλη σας είναι ενυδατωμένα και δεν έχουν αντιαισθητικά «πετσάκια». Αν χρειάζονται φροντίδα, χρησιμοποιήστε μια παλιά βρεγμένη οδοντόβουρτσα ή ένα νωπό, μαλακό πανάκι για να τα απολεπίσετε ελαφρά.

● Απλώστε μικρή ποσότητα make-up με το ειδικό σφουγγαράκι και περιμένετε λίγα λεπτά.

● Σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το φυσικό χρώμα τους. Αν χρησιμοποιήσετε ένα έντονο κραγιόν, όπως κόκκινο ή μπορντό, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν.

● Χρησιμοποιήστε ένα πινελάκι για να απλώσετε το χρώμα σε πολλές, λεπτές στρώσεις.

● Αν θέλετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα, απλώστε ένα gloss στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σας σε όλη την επιφάνεια των χειλιών ή μόνο στο κέντρο τους.

● Για να κάνετε ακόμα πιο έντονο το περίγραμμα των χειλιών, αλλά και για να διορθώσετε τυχόν ατέλειες, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι concealer γύρω από τα χείλη.

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιο σκούρο μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών. Το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ψεύτικο και δεν κολακεύει καμία γυναίκα! l

Έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: Oι παστέλ και ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές για πρωινές εμφανίσεις, ενώ το κόκκινο και τα έντονα φούξια και ροδακινί είναι ιδανικά για το βράδυ.

Έχετε σταρένια επιδερμίδα: Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις, από τα πιο απαλά καφέ έως τα βαθιά καφέ-κόκκινα.

Έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα: Σας ταιριάζουν τα θερμά χρώματα, όπως το πορτοκαλί και οι αποχρώσεις του κόκκινου. Για πιο «διακριτικές» εμφανίσεις, επιλέξτε απαλές ροζ-καφέ αποχρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: