Άμεση σχέση φαίνεται πως έχει τελικά η διατροφή με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών,όπως υποστηρίζουν ιταλοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μιλάνου που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Cancer», οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ εκείνες που τρέφονται κυρίως με φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε ίνες έχουν μικρότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.

Οι Ιταλοί παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 3.600 γυναικών που έπασχαν από καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών και 3.413 υγιών γυναικών και στη συνέχεια συνέκριναν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει.

Διαπίστωσαν λοιπόν, πως οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ίνες μείωναν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών κατά 23% σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Επιπλέον, η διατροφή στην οποία κυριαρχούσαν κυρίως η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος ή ήταν πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά έδειξε παρόμοια μείωση στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Αντίθετα, εκείνη που είχε ως βάση αμυλούχες τροφές έδειξε να αυξάνει σημαντικά την εμφάνιση και των δύο τύπων καρκίνου.