Όλο και περισσότεροι επιδίδονται στον στοματικό έρωτα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η μετάδοση επικίνδυνων ιών, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Johns Hopkins την τελευταία 30ετία παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή στις σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων.

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο στοματικό σεξ με διαφορετικούς συντρόφους έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μετάδοσης των ιών ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV) κατά 33,3% από το 1973 έως το 2004. Οι ιοί αυτοί θεωρούνται υπεύθυνοι για την εμφάνιση του καρκίνου της γλώσσας, του στόματος ή του φάρυγγα.

Παράλληλα, βρετανοί ερευνητές του ιδρύματος «Cancer Research UK» επισημαίνουν ότι η μετάδοση του HPV είναι ιδιαίτερα υψηλή σε νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε νεαρούς λευκούς άνδρες. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι μαζί με τα νεαρά κορίτσια και τα νεαρά αγόρια θα πρέπει πλέον να εμβολιάζονται ενάντια στον ιό.