Πέντε βρετανοί χειρουργοί κατάφεραν να δημιουργήσουν μια θαυματουργή κρέμα. Μετά από τρία χρόνια έρευνας ανακοίνωσαν ότι έφτιαξαν ένα σκεύασμα το οποίο επουλώνει ουλές και εγκαύματα σε χρόνο ρεκόρ!

Πρόκειται για το τζελ «Heal» (επούλωση) το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επανορθωτικές ή πλαστικές επεμβάσεις ή ακόμη και σε μπότοξ, περιορίζοντας τις ουλές και το πρήξιμο.

Ο δρ. Πίτερ Μπάτλερ, επικεφαλής της ομάδας μεταμοσχεύσεων του Royal Free Hospital που αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου, υποστηρίζει πως ψάχνοντας έναν τρόπο να μειώσουν τον χρόνο ανάρρωσης του ασθενούς, έπεσαν πάνω στην μαγική φόρμουλα.

Η κρέμα αποτελείται από δέκα φυτικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην καταπράυνση και την γρήγορη αναδόμηση του δέρματος, μειώνοντας έτσι δραματικά τις ουλές που προέρχονται από χειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον, έδειξε να αποτελεί πολύ καλή λύση ακόμη και για τα εγκαύματα.

Αν και δεν πρόκειται για ένα προϊόν ομορφιάς, οι δημιουργοί του τώρα πιστεύουν πως μελλοντικά μπορεί να μαγνητίσει το ενδιαφέρον πολλών γυναικών για τη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το καινοτόμο τζελ να «εισβάλει» σύντομα την αγορά.