Μια ανατρεπτική μικροσκοπική συσκευή που φοριέται στο αυτί σαν ακουστικό κατάφεραν να αναπτύξουν βρετανοί επιστήμονες, προσφέροντας ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους με προβλήματα λόγου. Μέχρι στιγμής το θαυματουργό ακουστικό δοκιμάζεται στη βόρεια Βρετανία ενώ δεν παρέχεται ακόμη από το εθνικό σύστημα υγείας.

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία επαναλαμβάνει την φωνή του χρήστη στο αυτί του σε ελαφρώς υψηλότερο τόνο, με μια καθυστέρηση 60-100 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Αυτό κατά τους ειδικούς, επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: αναπαράγοντας ένα χορωδιακό εφέ, η συσκευή ξεγελά τον εγκέφαλο του χρήστη και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι δεν μιλούν μόνοι, «ξεκλειδώνοντας» έτσι το λεκτικό τους πρόβλημα.

Μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που εφάρμοσαν την ανατρεπτική συσκευή είναι και η 11χρονη Νάταλι Ρίλι. Η μητέρα του κοριτσιού μάλιστα δηλώνει κατενθουσιασμένη καθώς όπως υποστηρίζει, η κόρη της αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυλισμού το οποίο δεν είχε επιλυθεί παρά την λογοθεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί.

Ηταν συνεχώς απομονωμένη, κάτι που άλλαξε δραματικά όταν άρχισε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ακουστικό. Οι βαθμοί της στο σχολείο βελτιώθηκαν θεαματικά, όπως υποστηρίζει η μητέρα της, και η ίδια απέκτησε αυτοπεποίθηση που τη βοήθησε να αποσπάσει το σχολικό βραβείο θεατρικής ερμηνείας!