Σωτήρια είναι ζώνη ασφαλείας για το παιδί που κυοφορούν οι έγκυες, καθώς μειώνει δραματικά τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύεται από την επιστημονική επιθεώρηση «Obstetrics & Gynecology» έρχεται να ανατρέψει τις υπάρχουσες, λανθασμένες κατά τους ειδικούς, αντιλήψεις ότι η χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την εγκυμοσύνη είναι παρακινδυνευμένη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 57 τροχαία στα οποία εμπλέκονταν έγκυες μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης τους και διαπίστωσαν ότι όσες φορούσαν ζώνη ασφαλείας μείωναν τον κίνδυνο θανάτου του μωρού ή άλλων επιπλοκών κατά 84%, σε σχέση με εκείνες που δεν φορούσαν.

Παρατήρησαν παράλληλα, ότι το ποσοστό εκείνων που φορούσαν ζώνη και λόγω της σύγκρουσης αντιμετώπισαν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη τους (όπως αποκόλληση πλακούντα) ή ακόμη έχασαν το μωρό τους, έπεφτε στο 38% σε αντίθεση με τις έγκυες που δεν είχαν πάρει οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο και ήταν τελείως απροστάτευτες.