Ένας καφές την ημέρα το Αλτσχάιμερ κάνει πέρα! Αυτό έδειξε νέα αμερικανική έρευνα, κερδίζοντας έδαφος για το ρόφημα που έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroinflammation», οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότας παρατήρησαν ότι η καφεΐνη προστατεύει τον εγκέφαλο από την βλαβερή επίδραση της χοληστερόλης.

Συγκεκριμένα, έκαναν πειράματα σε κουνέλια τα οποία ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά. Σε μερικά από αυτά χορηγούνταν συμπληρώματα καφεΐνης.

Προς μεγάλη τους κατάπληξη λοιπόν οι επιστήμονες είδαν ότι η συγκεκριμένη ουσία ενίσχυε το φράγμα αίματος-εγκεφάλου, το οποίο προστατεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα από την μεταφορά πιθανών βλαβερών χημικών μέσω του αίματος.

Όπως όλα δείχνουν ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα και στην αντιμετώπιση νευρολογικών διαταραχών.