Υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τη μόδα κατά γράμμα. Αν και δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, ποτέ δεν με αφήνει αδιάφορη και την παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον.

Με τα χρόνια έχω βρει ότι το στυλ που μου ταιριάζει είναι το mix & match, δηλαδή να συνδυάζω ρούχα που έχω χρόνια στην ντουλάπα μου με καινούργια κομμάτια. Για αυτό και σε κάθε καινούργια σαιζόν χαίρομαι όταν βρίσκω τα στοιχεία που θα δώσουν την μοντέρνα πινελιά στο σταθερό μου «λουκ» και θα ανανεώσουν την εμφάνιση μου.

Την ίδια άποψη έχω υιοθετήσει και για το μακιγιάζ. Εδώ όμως ίσχυε για πολλά χρόνια το αντίθετο. Θεωρούσα ότι οι γυναίκες που βαφόντουσαν αφιέρωναν χρόνο να προβάλλουν μια εικόνα του εαυτού τους που δεν ήταν αληθινή. Για μένα η πραγματική ομορφιά δεν είχε τίποτα να κάνει με κάτι τόσο αυτάρεσκο. Ήταν απλή και φυσική.

Όμως όταν σε ένα πάρτυ εισέπραξα το κομπλιμέντο πόσο μου πήγαινε να βάφω τα μάτια μου (κάτι που έκανα επειδή η καλύτερη φίλη μου επέμενε), άρχισα να αναθεωρώ την αρχική άποψη που είχα για το μακιγιάζ. Τώρα, θεωρώ ότι το μακιγιάζ είναι μέρος της φροντίδας που μας βοηθάει να δείχνουμε καλύτερα. Σαν ένα πολυ-εργαλείο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε ανάλογα με τη διάθεση μας, τις περιπτώσεις, την ώρα. Για να αξιοποιήσουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά μας ή να τα τονίσουμε για μία ξεχωριστή εμφάνιση.

Πιστεύω μάλιστα ότι όταν δείχνουμε καλύτερα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και ψυχολογικά. Για αυτό με ανυπομονησία κάθε φορά περιμένω να δω τις καινούργιες προτάσεις των μακιγιέρ. Μπορεί αρκετές να φαίνονται υπερβολικές, αλλά σε αυτό το όμορφο παιχνίδι των μεταμορφώσεων σίγουρα θα βρω κάτι που μου κινεί το ενδιαφέρον.