Τρώτε γερό πρωινό για να κρατήσετε τα περιττά κιλά μακριά! Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον αμερικανίδα ερευνήτρια

Σύμφωνα με τη δρ. Ντανιέλα Γιακούμποβιτς, του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth, ένα μικρό πρωινό μπορεί να τονώσει το αίσθημα της πείνας και συνεπώς την κατανάλωση παχυντικών σνακ κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Γι’ αυτό καλό είναι να τρώμε γερό πρωινό!

Στη μελέτη της συμμετείχαν συνολικά 96 παχύσαρκες γυναίκες οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη ακολούθησε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες με στόχο τη λήψη 1028 θερμίδων την ημέρα, ενώ η δεύτερη ακολούθησε μια δίαιτα με αυξημένους υδατάνθρακες και 1.240 θερμίδων την ημέρα.

Κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν χάσει κατά μέσο όρο 13 κιλά, ενώ της δεύτερης είχαν χάσει περίπου 10 κιλά. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα αυτά σύντομα ανατράπηκαν: μετά από οκτώ μήνες οι γυναίκες της πρώτης ομάδας είχαν ξαναπάρει 8 κιλά σε αντίθεση με εκείνες της δεύτερης οι οποίες συνέχιζαν να χάνουν βάρος!

Η ερευνήτρια διαπίστωσε ότι οι εθελόντριες της δεύτερης ομάδας είχαν χάσει αισίως 18 κιλά μέχρι το τέλος του πειράματος, κάτι που αντιστοιχούσε στο 20% του σωματικού τους βάρους, σε αντίθεση με τα μέλη της πρώτης ομάδας, οι οποίες είχαν σημειώσει απώλεια βάρους μικρότερη του 5%.

Διαβάστε ακόμη:
Ξεκινάω δίαιτα τι να προσέχω;
http://www.vita.gr/html/ent/718/ent.6718.asp

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας δίαιτα
http://www.vita.gr/html/ent/678/ent.6678.asp

Το σύνδρομο της αιώνιας δίαιτας
http://www.vita.gr/html/ent/433/ent.6433.asp

15 φαγητά από 235 έως 370 θερμίδες
http://www.vita.gr/html/ent/627/ent.6627.asp

Οργανώστε το ψυγείο σας και χάστε βάρος
http://www.vita.gr/html/ent/225/ent.6225.asp