Γενετικές διαφορές στην αρχιτεκτονική του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών ευθύνονται για το διαφορετικό τρόπο σκέψης των δύο φύλων!

Τα συμπεράσματα αυτά ανήκουν στους σουηδούς ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες γονίδια εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο στον αρσενικό και στο θηλυκό εγκέφαλο.

Ως γνωστόν, οι γυναίκες έχουν την τάση να είναι πιο συμπονετικές και ευαίσθητες από τους άνδρες και εκείνοι με τη σειρά τους αναπτύσσουν επιθετικές ή ριψοκίνδυνες συμπεριφορές.

Όπως δημοσιεύεται λοιπόν στο επιστημονικό έντυπο «Ρublic Library of Science Genetics», τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συνδέονται με διαφορές στο βιολογικό υπόβαθρο. Συγκεκριμένα, εντόπισαν γονίδια τα οποία εμφανίζονται πιο δραστήρια στον εγκέφαλο των γυναικών ή των ανδρών αντίστοιχα.

Βάσει των ευρημάτων, oι ερευνητές δεν αποκλείουν το γεγονός οι συγκεκριμένες διαφορές της εγκεφαλικής δομής να σχετίζονται ακόμη και με ψυχικές ή νευρολογικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ, που απειλούν κυρίως τις γυναίκες.

Πολλοί ωστόσο είναι οι ειδικοί που διαφωνούν, γιατί πιστεύουν ότι μεγάλο ρόλο για τις διαφορές αυτές μεταξύ των δύο φύλων παίζει η οικογένεια, αλλά και οι κοινωνικοί ρόλοι που καλούμαστε να ακολουθήσουμε στην πορεία της ζωής μας.



Διαβάστε ακόμη:
Οι δρόμοι του μυαλού μας
http://www.vita.gr/html/ent/205/ent.1205.asp

Οι άνδρες ξεχνούν πιο γρήγορα
http://www.vita.gr/html/ent/913/ent.5913.asp

Οι γκέι, οι λεσβίες και ο εγκέφαλος
http://www.vita.gr/html/ent/802/ent.6802.asp