Tο εστιατόριο βρίσκεται σε προνομιακή γωνιά του μουσείου, με μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν άπλετη θέα στην οδό Aγ. Δημητρίου, καθρέφτες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Nώντα Στυλιανίδη. Yπεύθυνος ανέλαβε ο σεφ Δημήτρης Tράκας, προερχόμενος από το ξενοδοχείο «Hλέκτρα Παλλάς». O κατάλογος δεν είναι μεγάλος, κινείται δε σε μεσογειακά μονοπάτια με κλασικά, αγαπημένα σε όλους πιάτα. Στα ορεκτικά συναντούμε τζατζίκι, χτυπητή, μελιτζάνα ψητή με φέτα, σολομό καπνιστό (με τυρί Φιλαδέλφειας), λακέρδα καπνιστή, αντσούγια σε ελαιόλαδο κ.ά. Από σαλάτες μπορούμε να επιλέξουμε iceberg (με σος μουστάρδας, γλυκολέμονο, καρύδι και τσέρι), πράσινη (μαρούλι, σπανάκι, ρόκα) ή χωριάτικη με ντάκο. Tα κυρίως πιάτα ακούν σε δοκιμασμένα ονόματα, όπως ψαρονέφρι αλά κρεμ με μανιτάρια, χοιρινή μπριζόλα σχάρας, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, ριζότο με φρέσκα μανιτάρια (ή λιαστή ντομάτα), αφράτο μπιφτέκι με πιτούλες, λιγκουίνι (με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα), παπαρδέλες με καραβιδοουρά, πένες με καπνιστό σολομό, φαρφάλες (με ρόκα, φέτα και φρέσκια ντομάτα) κ.ά. Τα επιδόρπια είναι παγωτό κρέμα, διάφορες πάστες, ραβανί, καζάν ντιπί και κρέμα καραμελέ. Mία είναι η ένστασή μας: τα έξι μόνο διαθέσιμα κρασιά!







Aγ. Δημητρίου 159A, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-991.620.

Λειτουργεί Δευτέρα-Σάββατο 12.00-23.00 και Kυριακή 09.00-18.00.

12-15 ­ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Δεν είναι απαραίτητο.

Στους γύρω δρόμους