Ασπίδα κατά της γρίπης αποδεικνύεται η ουσία κουερσιτίνη, που εντοπίζεται σε φρούτα και λαχανικά, εκτιμούν αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «The American Physiological Society», πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι η συγκεκριμένη αντιοξειδωτική ουσία τα προφύλασσε από τον ιό της γρίπης. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η κουερσιτίνη έδειξε να υπερκαλύπτει την ευπάθεια των ζώων, ακόμη και στις περιπτώσεις όπου οι ειδικοί τα υπέβαλαν σε εξαντλητική άσκηση, αυξάνοντας έτσι την ευαισθησία του οργανισμού τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κουερσιτίνη –χημική ουσία σχετική της ρεσβερατρόλης- υπάρχει σε αρκετά φρούτα και λαχανικά, μεταξύ των οποίων τα κόκκινα κρεμμύδια, τα σταφύλια, τα φραγκοστάφυλα, το τσάι, το μπρόκολο και το κόκκινο κρασί.

Εκτιμούν, τέλος, ότι εάν αποδειχτεί ότι η κουερσιτίνη έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες και στον άνθρωπο, τότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της αντοχής των ατόμων που το πρόγραμμά τους απαιτεί βαριά σωματική άσκηση, όπως λόγου χάρη οι αθλητές και στρατιώτες, ή εκείνων που υποβάλλονται σε μεγάλο ψυχολογικό στρες.

Διαβάστε ακόμη:
Κρεμμύδι για την πρόληψη της γρίπης
http://www.vita.gr/html/ent/006/ent.4006.asp

Μήλα για τη γρίπη
http://www.vita.gr/html/ent/887/ent.3887.asp

Γρίπη
http://www.vita.gr/html/ent/200/ent.2200.asp

Οι εναλλακτικές λύσεις για να είστε υγιείς το χειμώνα
http://www.vita.gr/html/ent/361/ent.2361.asp