Υπολογίζετε ότι θα χρειαστείτε ένα ολόκληρο πρωινό για να πληρώσετε τρεις λογαριασμούς; Σκέφτεστε να ζητήσετε από το συνταξιούχο πατέρα σας να καθίσει για λογαριασμό σας στις πολύωρες ουρές για να τους πληρώσει; Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να μη χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας, αλλά και για να μη νιώθετε τύψεις που αγγαρεύετε άλλους. Μπορείτε να πληρώνετε λογαριασμούς των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), του Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας μέσω ταχυδρομείου ή τράπεζας. Στους δεινούς χρήστες του Διαδικτύου, τη λύση προσφέρει το Internet Banking. Στους παραδοσιακούς, για φως, νερό, τηλέφωνο, το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ ή το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Επίσης, μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού στο σουπερμάρκετ. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και λειτουργήστε κατά βούληση…




Όταν παίρνετε στα χέρια σας ένα λογαριασμό, εκτός από την ανάλυση των χρεώσεων και το τελικό ποσό που καλείστε να πληρώσετε, θα πρέπει να δίνετε προσοχή και σε άλλες πληροφορίες που σας προσφέρει. Στην πρώτη σελίδα… Ψάξτε να βρείτε αν είναι γραμμένη η λέξη «ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ». Στην περίπτωση που υπάρχει, σημαίνει ότι μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό στο ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ).
… στην τελευταία Διαβάστε αναλυτικά όλους τους τρόπους εξόφλησης του λογαριασμού και διαλέξτε αυτόν που σας βολεύει καλύτερα.



Όποιον τρόπο πληρωμής κι αν επιλέξετε, θα «τιμωρηθείτε» με μια μικρή χρηματική επιβάρυνση για τη διευκόλυνση που σας παρέχεται. Μερικές από τις επιλογές σας είναι:




Συγκεντρώστε όλους τους λογαριασμούς που μπορούν να πληρωθούν με ταχυπληρωμή, πάρτε το μαγικό χαρτάκι στα χέρια σας με τον αριθμό προτεραιότητας και οπλιστείτε με υπομονή. Τουλάχιστον, θα περιμένετε αρκετά για να πληρώσετε όχι έναν, αλλά πολλούς λογαριασμoύς


Τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα, καθώς οι περισσότερες τράπεζες δεν δέχονται πληρωμή ΔΕΚΟ στο ταμείο.


Ίσως ο πιο βολικός τρόπος για να πληρώνετε τις πάγιες υποχρεώσεις σας.

Να «ανοίξετε» καταθετικό λογαριασμό σε μια τράπεζα.
Να ενημερώσετε την τράπεζα ότι θέλετε να πληρώνονται αυτόματα οι λογαριασμοί που θα τους υποδείξετε, με χρήματα που θα «τραβάνε» από αυτόν το λογαριασμό.
Να φροντίζετε ο λογαριασμός σας να έχει επαρκές υπόλοιπο κάθε μήνα, ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή των λογαριασμών σας.


Για τους εξοικειωμένους με τη χρήση του, το Διαδίκτυο αποτελεί έναν πολύ εύκολο τρόπο πληρωμής ορισμένων λογαριασμών.

Να «ανοίξετε» λογαριασμό στην υπηρεσία Internet Banking της τράπεζας που διαθέτετε καταθετικό λογαριασμό.
Nα πληρώνετε τους λογαριασμούς σας ακολουθώντας τη διαδικασία που σας υπαγορεύει η τράπεζα.



Όλοι γνωρίζετε ότι στο προπο­τζί­-δικο ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σας μπορείτε συνήθως να πληρώνετε λογα­ριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο με επιβάρυνση 1 ευρώ. Υπάρ­χουν, επίσης, καταστήματα στα οποία μπορείτε να εξοφλείτε, με ή χωρίς επιβάρυνση, διάφορους λογαριασμούς. Από τα πιο γνωστά είναι η αλυσίδα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», στην οποία πλη­ρώνονται -χωρίς επιπλέον κόστος- λογαριασμοί ΟΤΕ, Cosmote και Nova.


Κάνετε τα ψώνια σας από το σουπερμάρκετ; Πληρώστε και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Μερικές αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν συμφωνήσει με τη ΔΕΗ (και σε μία περίπτωση με την Τellas) την πληρωμή των λογαριασμών της μέσω των καταστημάτων τους.



Μπορείτε να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους, αρκεί να μην έχει περάσει το προβλεπόμενο διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να κάνετε την εξόφληση ή να μη σας έχουν διακόψει την παροχή.