Μελέτη, που είδε το φως της δημοσιότητας στο τρέχον τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης «New England Journal of Medicine», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αρθροπαθειών δεν παρουσιάζει μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες θεραπείες.

Ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει μια θεραπεία για όλους τους ασθενείς με προβλήματα στις αρθρώσεις, αλλά χρειάζονται κάθε φορά εξατομικευμένες προσεγγίσεις.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο, το ίδιο και οι κορτιζονούχες ενέσεις. Αλλά εξίσου αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο μπορούν να προσφέρουν «εναλλακτικές» μέθοδοι, όπως ο βελονισμός ή το μασάζ! Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος, πάλι, οι οποίες αναπληρώνουν τα υγρά που λιπαίνουν τις αρθρώσεις και τα οποία μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου, μπορούν να βοηθήσουν.
Επιπλέον, η συχνή άσκηση συμβάλλει στην μείωση του πόνου και βελτιώνει την κίνηση. Μάλιστα, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων είναι η απώλεια κάποιων κιλών που διευκολύνουν περισσότερο την κίνηση του σώματος.

Διαβάστε ακόμη:
Σύμμαχος κατά της αρθρίτιδας το ρόδι
http://www.vita.gr/html/ent/797/ent.6797.asp

Για να μη σας …γονατίσουν οι πόνοι
http://www.vita.gr/html/ent/197/ent.1197.asp

Γερά γόνατα για μια ζωή
http://www.vita.gr/html/ent/413/ent.2413.asp