Πρωτοποριακό χάπι συνδυάζει τέσσερα διαφορετικά φάρμακα για να καταπολεμήσει καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ένα νέο «πολύ-χάπι» (polypill το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί), προορισμένο να λαμβάνεται μια φορά την ημέρα, υπόσχεται να μειώσει παγκοσμίως κατά το ήμισυ τους θανάτους που προκαλούν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια!

Ονομάζεται Red Heart, παρασκευάζεται από την ινδική εταιρεία Dr Reddy’s και αυτές τις μέρες θα αρχίσει να δοκιμάζεται σε ανθρώπους. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, στην πιλοτική δοκιμή διάρκειας 12 εβδομάδων αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 700 άτομα από 6 χώρες. Αν το συγκεκριμένο στάδιο στεφθεί με επιτυχία, η κύρια κλινική δοκιμή, στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 5.000-7.000 εθελοντές, θα ξεκινήσει στα τέλη του 2009.

Το χάπι που λαμβάνεται μια φορά την ημέρα και συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες πολλών και διαφορετικών φαρμάκων, ήταν πάντα το όνειρο των γιατρών! Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι το νέο σκεύασμα θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Καθώς περιέχει φθηνά φάρμακα (ασπιρίνη, στατίνες για τη μείωση της χοληστερίνης, αναστολέα ACE και θειαζίδη για τη ρύθμιση της υψηλής πίεσης) μπορεί να βοηθήσει όλους εκείνους που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για ακολουθήσουν τις συχνά ακριβές θεραπείες των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαβάστε ακόμη:
«Θαυματουργό» χάπι για τα καρδιαγγειακά
http://www.vita.gr/html/ent/625/ent.5625.asp

Τι αγαπά και τι μισεί η καρδιά μας
http://www.vita.gr/html/ent/608/ent.6608.asp


Γνωρίζετε τι κάνει καλό στην καρδιά σας;
http://www.vita.gr/html/ent/408/ent.6408.asp


Η καρδιά μας μπορεί να ξαναγεννηθεί!
http://www.vita.gr/html/ent/872/ent.6872.asp

Τσάι, ασπίδα της καρδιάς
http://www.vita.gr/html/ent/767/ent.6767.asp

Κόκκινο κρασί για νεανική καρδιά
http://www.vita.gr/html/ent/701/ent.6701.asp