Tο βάρος των γυναικών μαρτυρά τη φάση της σχέσης τους και καθρεφτίζει τα συναισθήματά τους.Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία αδυνατιστικών προϊόντων Slendex, μέσα από την ιστοσελίδα της (www.slendex.com), πραγματοποίησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 3.000 γυναίκες. Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι μια σχέση περνά από 5 στάδια κατά τα οποία το βάρος της γυναίκας μειώνεται ή αντίθετα αυξάνεται. Οι διακυμάνσεις του βάρους της δεσμευμένης γυναίκας και τα αντίστοιχα στάδια, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν ως εξής:

Στάδιο 1ο: «Μήνας του μέλιτος» – μέση απώλεια 2 κιλών.
Το φλερτ είναι ακόμη ιδιαίτερα έντονο η γυναίκα τείνει να προσέχει περισσότερο τον εαυτό της, αλλά και τη διατροφή της, με αποτέλεσμα να χάνει κατά μέσο όρο περίπου 2 κιλά.

Στάδιο 2ο: Η «ζώνη» της άνεσης – αύξηση βάρους κατά 4,5 κιλά.
Όσο ο καιρός περνά, η γυναίκα αρχίζει να αισθάνεται πιο άνετα με το σύντροφό της, με αποτέλεσμα να τρώει πιο ελεύθερα και να κερδίζει παραπανίσια κιλά. Μάλιστα, το βάρος της κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου σταδίου δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη και κατά 4,5 κιλά.

Στάδιο 3ο: Η περίοδος του γάμου – μέση απώλεια 4 κιλών.
Τα πράγματα αλλάζουν όσο πλησιάζει η μέρα του γάμου. Οι περισσότερες μπαίνουν σε διατροφικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα ασκούνται και έτσι καταφέρνουν να διώξουν κατά μέσο όρο περίπου 4 κιλά που τις ενοχλούσαν αισθητικά.

Στάδιο 4ο: Baby boom – αύξηση βάρους κατά 7-10 κιλά.
Στο τέταρτο στάδιο ανήκει η περίοδος της εγκυμοσύνης. Εκεί άλλωστε οι μέλλουσες μητέρες έχουν και ένα ελαφρυντικό. Εάν δεν το παρακάνουν με τις επιλογές τους, τότε το βάρος τους αυξάνεται μόνο κατά 7-10 κιλά.

Στάδιο 5ο: Η επαναφορά – μέση απώλεια 5 κιλών.
Μόλις το μωρό μεγαλώσει λίγο, τότε η μητέρα περνά στο στάδιο όπου έχει περισσότερο χρόνο και έτσι μπορεί πλέον να ασχοληθεί με τον εαυτό της και την εμφάνισή της, χάνοντας τέλος κατά μέσο όρο 5 κιλά.

Επίσης, το 70% των εθελοντριών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δήλωσαν ότι ο παράγοντας σχέση επηρεάζει σημαντικά τον ψυχισμό και το πόσο καλά αισθάνονται. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πλειονότητα των γυναικών που συμμετείχαν παραδέχθηκαν ότι συνήθως ήταν λιγότερο προσεκτικές με τη σιλουέτα τους όταν η σχέση τους βρισκόταν σε πολύ καλή φάση. Από την άλλη, ένα 25% ήταν της άποψης ότι σε περίπτωση που έβαζαν μισό ή ένα κιλό η εικόνα τους δεν θα άρεσε ιδιαίτερα στο σύντροφό τους.

Διαβάστε ακόμη:
Εγώ εσύ και η χημεία του έρωτά μας
http://www.vita.gr/html/ent/894/ent.6894.asp

Πόσο υψηλή είναι η σεξουαλική σας νοημοσύνη;

http://www.vita.gr/html/ent/629/ent.1629.asp

Μήπως είμαι φτιαγμένος για single;
http://www.vita.gr/html/ent/611/ent.1611.asp

Τι μπορεί να με παχαίνει εκτός από το φαγητό;
http://www.vita.gr/html/ent/412/ent.1412.asp

Αδυνάτισμα. Οι εναλλακτικοί βοηθοί σας
http://www.vita.gr/html/ent/685/ent.4685.asp