Δερματικές αλλεργίες από κινητά τηλέφωνα μπορεί να πάθουν εκείνοι που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους υπερβολικά, επισημαίνει τώρα ο Βρετανικός Σύλλογος Δερματολόγων.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για εξανθήματα που κάνουν την εμφάνισή τους στα αυτιά και τα μάγουλα, λόγω αλλεργικής αντίδρασης των χρηστών στο νικέλιο της πρόσοψης των κινητών, που έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι γυναίκες πoυ έχουν ήδη εμφανίσει αλλεργική αντίδραση στα επινικελωμένα κοσμήματα και αξεσουάρ ίσως να διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν την «αλλεργία των κινητών».

Σύμφωνα μάλιστα με τον δρ. Γκράχαμ Λόου, τα άτομα που γράφουν πολλά μηνύματα ή χρησιμοποιούν αρκετά τα μεταλλικά πλήκτρα του μενού, μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα ακόμη και στα δάκτυλα. Για τον λόγο αυτό οι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρήση hands-free θα μπορούσε να συμβάλλει στον περιορισμό της επαφής με της επιφάνειες νικελίου.

Σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου και πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ροντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, 22 δημοφιλή κινητά 8 διαφορετικών εταιρειών μπήκαν στο μικροσκόπιο και εντοπίστηκε νικέλιο σε 10 από αυτά.

«Με δεδομένη τη πλατιά διαδεδομένη χρήση των κινητών τηλεφώνων, την παρουσία του μετάλλου στο εξωτερικό κάλυμμα αυτών των τηλεφώνων και τη μεγάλη εξάπλωση της αλλεργικής ευαισθησίας στο νικέλιο μεταξύ του πληθυσμού, δεν μπορεί να προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να γίνουν αιτία αλλεργικής δερματίτιδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ Λάιονελ Μπέρκοβιτς, ένας από τους υπεύθυνους της μελέτης.

Διαβάστε ακόμη:
Δερματικές αλλεργίες
http://www.vita.gr/html/ent/217/ent.2217.asp

Όταν το δέρμα θέλει να διαμαρτυρηθεί, κοκκινίζει!
http://www.vita.gr/html/ent/069/ent.7069.asp