Επιτέλους, έπιασε κρύο και χαίρομαι πολύ! Όχι επειδή μου αρέσει ο χειμώνας, αλλά έστω και υπό αυτές τις συνθήκες να μπούμε λίγο στο πνεύμα των ημερών, το οποίο λόγω των τελευταίων γεγονότων ίσως και να μην είναι και το πιο γιορτινό που θα θέλαμε.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα στις γιορτές σίγουρα κάπου θα έχετε να πάτε. Είτε είναι ένα μεγάλο πάρτι είτε ένα κάλεσμα μεταξύ φίλων, σίγουρα θα επιμεληθείτε περισσότερο από άλλες φορές το ντύσιμό σας.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το μακιγιάζ που θα κάνετε πρέπει να είναι έντονο και υπερβολικό, άρα και λιγότερο γοητευτικό. Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και εδώ υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο «Θέλω να δείχνω όμορφη» και στο «Θέλω να με προσέξουν».

Στην πρώτη περίπτωση θα εισπράξετε κομπλιμέντα, στη δεύτερη πιθανόν χαμηλόφωνα σχόλια, γι’ αυτό και θα σας γράψω δύο-τρία πράγματα να θυμάστε την ώρα που θα παίζετε με τα χρώματα και τα μολύβια μπροστά από τον καθρέφτη.

  • Αποφασίστε, καταρχήν, αν θέλετε να βάψετε τα μάτια ή τα χείλη σας. Δείτε ποιο είναι το «δυνατό» σας σημείο και τονίστε μόνο αυτό.
  • Για μια φυσική λάμψη στο πρόσωπο, ανακατέψτε την πούδρα που φοράτε αυτή την εποχή με την μπρονζέ που έχετε φυλάξει από το καλοκαίρι.
  • Για περισσότερη λάμψη, τολμήστε να απλώσετε ιριδίζουσα πούδρα στους ώμους και στο ντεκολτέ.
  • Και μην ξεχάσετε πριν βγείτε, να φορέσετε άρωμα και να βάλετε μέσα στο τσαντάκι σας κονσίλερ, με το οποίο θα καλύψετε τυχόν ψεγάδια, μαντιλάκια που απορροφούν τη γυαλάδα και το κραγιόν σας, ανεξάρτητα αν είναι κόκκινο… γιατί τα χείλη θέλουμε πάντα να δείχνουν λαμπερά.
Καλές γιορτές!