Υπερτιμημένος είναι ο κίνδυνος της επισκληριδίου αναλγησίας κατά τους ειδικούς, καθώς η πιθανότητα επιπλοκών είναι τελικά πολύ χαμηλότερη από ό,τι οι επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα.

Η νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Anaesthesia», έρχεται από το Royal United Hospital στο Μπαθ της Βρετανίας, όπου οι ειδικοί ανέλυσαν τις επιπλοκές που προέκυψαν σε ασθενείς και εγκύους από 700.000 ενέσεις επισκληρίδιου αναλγησίας που χορηγούνται περίπου κάθε χρόνο.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η πιθανότητα κάποιας επιπλοκής σε ασθενείς περιοριζόταν σε μια ανά 23.000 ενέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι τελικά κατά 10 φορές χαμηλότερος από ό,τι υπολογιζόταν μέχρι τώρα.

Στην περίπτωση των εγκύων μάλιστα, ο κίνδυνος φάνηκε να μειώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς μόλις μια γυναίκα στις 80.000 εμφάνισε κάποια μόνιμη βλάβη μετά από τη χορήγηση της επισκληριδίου.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο ή τους γοφούς και λαμβάνουν τον συγκεκριμένο τύπο αναλγησίας τείνουν να εμφανίζουν συχνότερα επιπλοκές, και σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως είναι μεγαλύτερης ηλικίας και άρα πιο ευπαθείς.

Διαβάστε ακόμα:
Mην κάνεις τη σκληρή, κάνε επισκληρίδιο
http://www.vita.gr/html/ent/827/ent.5827.asp

Eγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα!
http://www.vita.gr/html/ent/284/ent.1284.asp

Πώς γέννησα στο νερό
http://www.vita.gr/html/ent/182/ent.6182.asp