Καινούργιος χρόνος, καινούργια αρχή, καινούργια ερωτήματα και καινούργιες αποφάσεις. “New year, new you”, λένε οι Αμερικανοί. Είναι οι ημέρες που αναθεωρούμε, κάνουμε όνειρα και οραματιζόμαστε το χρόνο που έρχεται.

Άγραφες και λευκές ακόμα οι σελίδες στο ημερολόγιο, πριν τις γεμίσουμε με λίστες, υποχρεώσεις και ραντεβού. Όμως, μαζί με τα μεγάλα και σημαντικά πράγματα που θα σημειώσουμε, μήπως φέτος αφήσουμε χώρο για τα μικρά της καθημερινότητας που θα μας δώσουν την αίσθηση της απόλαυσης και της χαράς και έχουν σχέση με τη φροντίδα του εαυτού μας και την ηρεμία της ψυχής μας;

Ένα χαλαρωτικό μασάζ δεν θα ανακουφίσει μόνο τους πονεμένους μυς και θα ξεκουράσει το σώμα, αλλά θα φορτίσει και τις μπαταρίες μας που έχουν αδειάσει από τις υπερδραστηριότητες. Ή μια επαγγελματική περιποίηση προσώπου, που θα επαναφέρει τη φωτεινότητα και θα ανανεώσει την όψη της επιδερμίδας μας. Όσο επιφανειακή κι αν είναι, είμαι σίγουρη ότι τα κομπλιμέντα που θα ακούσετε για το πόσο καλά φαίνεστε έχουν βαθύ απόηχο στο πόσο καλά θα σας κάνει να αισθανθείτε.

Ξέρω, είναι δύσκολο με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, με την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί και με το στρες που συνεχώς μεγαλώνει. Πού να υπάρχει η διάθεση για φιλαρέσκειες. Όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα και, αν αυτή τη στιγμή ο νέος χρόνος μπήκε στραβομούτσουνα, το αντίδοτο είναι να του χαμογελάσουμε εμείς. Με το πιο ωραίο μας χαμόγελο (τώρα που τα λέμε, πρέπει να σημειώσω να κλείσω το ραντεβού με τον οδοντίατρο).

Σε μια όμορφη και αισιόδοξη χρονιά, λοιπόν!