Πιο γόνιμες, πιο επιθυμητές, πιο αποφασιστικές και πιο… «άπιστες» οι γυναίκες με υψηλά οιστρογόνα. Ικανός αριθμός ερευνών τείνει στο συμπέρασμα ότι οι γυναικείες ορμόνες, πoυ συνδέονται με τη γονιμότητα, επηρεάζουν και το σεξαπίλ των γυναικών.

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα μιας ορμόνης, της οιστραδιόλης, που ανήκει στα οιστρογόνα, θεωρούν τον εαυτό τους αλλά θεωρούνται κι από τους άλλους πιο ελκυστικές. Και όχι μόνο αυτό…

Γυναίκες, με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, ντύνονται πιο προκλητικά και αναζητούν περισσότερο την περιπέτεια στις ερωτικές τους σχέσεις.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας παρακολούθησαν μια ομάδα 52 εθελοντριών ηλικίας 17-30 ετών και ανακάλυψαν ότι εκείνες που είχαν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης όχι μόνο αισθάνονταν πιο ελκυστικές αλλά ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν και… δράση ευκολότερα από τις άλλες.

«Οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα οιστραδιόλης είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να φλερτάρουν, να φιληθούν ή ακόμη να αναπτύξουν σοβαρή σχέση με κάποιον πέραν του μόνιμου συντρόφου τους», αναφέρουν οι ειδικοί στην επιστημονική επιθεώρηση «Royal Society Journal Biology Letters».

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ της ελκυστικής εξωτερικής εμφάνισης και της γονιμότητας και δείχνουν ότι οι γυναίκες, που τα επίπεδα της αναπαραγωγικής τους υγείας είναι υψηλότερα, είναι, ταυτόχρονα, περισσότερο ανοιχτές σε νέες σχέσεις.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας επιβεβαιώνουν την πιθανότητα ότι οι γυναίκες με υψηλή γονιμότητα δεν ικανοποιούνται εύκολα με τους μακροχρόνιους συντρόφους τους και κλίνουν έντονα προς τη γνωριμία άλλων, πιθανά πιο επιθυμητών ανδρών», λέει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Kristina Durante.
Διαβάστε ακόμα:
Oι ορμόνες με μια ματιά
http://www.vita.gr/html/ent/100/ent.1100.asp


Ορμονική υπόθεση το φλερτ
http://www.vita.gr/html/ent/297/ent.5297.asp

Aυξήστε τη λίμπιντό σας σε 1 λεπτό!
http://www.vita.gr/html/ent/255/ent.2255.asp