Υποτάσσονται στους νόμους της μόδας και είναι μάλιστα διατεθειμένες να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία τους για να είναι αρεστές.

Ο λόγος για τις χιλιάδες Βρετανίδες οι οποίες «υποκλίνονται» στο τροπικό μαύρισμα που χαρίζει το παράνομο ενέσιμο φάρμακο Melanotan, γνωστό και ως «φάρμακο της Barbie» και, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», συναινούν στον κίνδυνο στον οποίο θέτουν το οργανισμό τους.

Οι γυναίκες που υποκύπτουν σε αυτή τη νέα τάση αποκαλούνται «tanorexic», όπερ και σημαίνει ότι «διψούν» να διατηρήσουν όλο το χρόνο το βαθύ χρυσαφί χρώμα του καλοκαιρινού μαυρίσματος. Παράλληλα, ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο λαμβάνεται το επικίνδυνο, κατά τους ειδικούς, Melanotan είναι η ικανότητα του να περιορίζει την όρεξη και να αυξάνει τη λίμπιντο.

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) πριν από δύο μήνες, οι καταναλωτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το Melanotan. Tο συγκεκριμένο φάρμακο, το οποίο περιέχει μια συνθετική ορμόνη που ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, δεν έχει λάβει έγκριση και ενδεχομένως να εμφανίσει άγνωστες παρενέργειες, βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες.

Διαβάστε ακόμα:
Μπορώ να αδυνατίσω με ένα χάπι;
http://www.vita.gr/html/ent/764/ent.4764.asp

Επισφαλές το «φάρμακο της Barbie»
http://www.vita.gr/html/ent/973/ent.7973.asp