Το αλκοόλ βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών, βεβαιώνουν αυστραλοί επιστήμονες. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί υπάρχει κίνδυνος εθισμού προειδοποιούν αμερικανοί ομόλογοί τους.

Οι άνδρες που ανησυχούν για τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ στη σεξουαλική τους συμπεριφορά, μπορούν πλέον να κάνουν μια πρόποση για λογαριασμό της πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από αυστραλούς επιστήμονες.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.580 άνδρες, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που πίνουν αλκοόλ είχαν κατά 30% λιγότερα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

Συγκεκριμένα η μελέτη έδειξε τα εξής:

  • Την καλύτερη επίδοση φαίνεται ότι είχαν οι συστηματικοί πότες (με 4 ποτά ημερησίως, πάνω από 5 φορές τη βδομάδα).
  • Όσοι «τα έτσουζαν» παρουσίασαν χαμηλότερα ποσοστά όσον αφορά σε προβλήματα στύσης από όσους δεν έπιναν καθόλου.
  • Οι πότες του Σαββατοκύριακου επίσης είχαν χαμηλότερα ποσοστά δυσλειτουργιών από αυτούς που έπιναν μία φορά τη βδομάδα ή και αραιότερα.
  • Τη χειρότερη επίδοση σημείωσαν όσοι συστηματικά έκαναν κατάχρηση, μαζί με τους καπνιστές και όσους έπασχαν από καρδιοπάθειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης αυτής, δεν υπάρχει αρνητική συσχέτιση μεταξύ του ποτού και της στυτικής δυσλειτουργίας, γεγονός που σημαίνει ότι αν ένας μετριοπαθής πότης πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, δεν χρειάζεται να κόψει ή να μειώσει το ποτό.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αμερικανούς επιστήμονες, τουλάχιστον 1 στους 5 άνδρες, στον ανεπτυγμένο κόσμο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκδηλώσει εξάρτηση από το αλκοόλ κάποια στιγμή στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Τhe Lancet», έδειξε ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν σε ποσοστό 15% την πιθανότητα να κάνουν υπερβολική χρήση αλκοόλ και κατά 10% να εθιστούν. Οι γυναίκες από την άλλη μεριά παρουσιάζουν συγκριτικά μικρότερο κίνδυνο, με 8-10% πιθανότητες να παρουσιάσουν εθισμό.

Όπως μάλιστα εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Marc Schuckit, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η πιθανότητα να οδηγηθεί κάποιος σε κατάχρηση ή εθισμό από το αλκοόλ, μπορεί να ερμηνευθεί κατά 40-60% από τα γονίδιά του και κατά το υπόλοιπο ποσοστό από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η έρευνα ωστόσο καταλήγει με το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από αλκοολισμό καταφέρνουν να απεξαρτηθούν, σε ποσοστό μάλιστα 50-60%.

Διαβάστε ακόμα:
Sex σε 10″. Πώς έμαθα να καθυστερώ
http://www.vita.gr/html/ent/238/ent.1238.asp

Τα µυστικά της ανδρικής γονιµότητας
http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.7244.asp

Ναι στο σεξ, όχι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά
http://www.vita.gr/html/ent/065/ent.6065.asp

Πιείτε έξυπνα: Nαι στο αλκοόλ, προσοχή στις θερμίδες
http://www.vita.gr/html/ent/075/ent.1075.asp