Ένα πλαστικό «μανίκι» που θα τοποθετείται εύκολα και γρήγορα στο έντερο και θα εμποδίζει το σώμα μας να προσλαμβάνει θερμίδες μπορεί σύντομα να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από επικίνδυνες (ή νοσογόνες) μορφές παχυσαρκίας.

Το «μανίκι» τοποθετείται στο λεπτό έντερο όπου και περιορίζει την ποσότητα του φαγητού που πρόκειται να αφομοιωθεί από τον οργανισμό.

Σε πρόσφατη μελέτη φάνηκε το ίδιο αποτελεσματικό στη μείωση του περιττού σωματικού βάρους όσο και ο γαστρικός δακτύλιος, που περιορίζει τη χωρητικότητα του στομάχου.

Σε αντίθεση όμως με τον γαστρικό δακτύλιο, το μανίκι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση και τοποθετείται από το στόμα με μια διαδικασία που δεν ξεπερνάει τη μισή ώρα. Η συγκεκριμένη «συσκευή» έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε περισσότερους από 150 ασθενείς και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μερικά χρόνια στην Αγγλία.

«Δεν επεμβαίνουμε στο στομάχι και για αυτό ο ασθενείς μπορεί ακόμη και μετά την τοποθέτηση του μανικιού να τρώει κανονικά», αναφέρει ο Stuart Randle, o επιστήμονας που το δημιούργησε.

Το μανίκι είναι κατασκευασμένο από ένα λείο υλικό που περιβάλλεται από μια κάψουλα προτού εισαχθεί από το στόμα στο στομάχι.

Διαβάστε ακόμα:
Eγχειρήσεις παχυσαρκίας. Πότε πρέπει να γίνονται;
http://www.vita.gr/html/ent/285/ent.1285.asp

Πως έχασα 20 κιλά με το «μπαλονάκι»
http://www.vita.gr/html/ent/185/ent.1185.asp

Tα φάρμακα που μας παχαίνουν!
http://www.vita.gr/html/ent/110/ent.1110.asp